Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Στην αγορά του πλοίου «Αρκάδι» στοχεύει η Cretan lines

Πανρεθεμνιώτικη συνάντηση στις 11:30 το πρωί της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά του πλοίου «Αρκάδι», που ήταν το πρώτο πλοίο που συνέδεσε ακτοπλοϊκά την πόλη του Ρεθύμνου με τον Πειραιά το 1988 εμφανίστηκαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα μέλη της ναυτιλιακής εταιρείας των «Κρητικών Θαλάσσιων Γραμμών».
Το πλοίο «Αρκάδι» ανήκει σήμερα σε ιορδανική εταιρεία και όπως υποστήριξαν τα μέλη των «Κρητικών Θαλάσσιων Γραμμών» έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για να μπορέσουν τελικά να αγοράσουν το συγκεκριμένο πλοίο. Όπως υποστήριξαν το συνολικό κόστος του πλοίου ανέρχεται στα 6,6 εκ. ευρώ ενώ για την προκαταβολή πρέπει να δοθούν έως και την επόμενη εβδομάδα 700.000 ευρώ προκειμένου να υπογραφεί η αρχική συμφωνία.
Στη συνέχεια για να παραληφθεί το πλοίο χρειάζεται 1,5 εκ. ευρώ ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής του σε δύο χρόνια χωρίς τόκους, κάτι που όπως τα ίδια τα μέλη υποστήριξαν θα γίνει από τα έσοδα του πλοίου το οποίο θα έχει ήδη ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί μόλις 500.000 ευρώ.

Συνέχεια...