Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
Κατατέθηκε ο φάκελος του έργου για την ανάπλαση της οδού Κουρμούλη

Στα 4,8 εκ. ο προϋπολογισμός του έργου
 
Κατατέθηκε χθες από τον δήμο Ρεθύμνου ο πλήρης φάκελος για την ανάπλαση της οδού Κουρμούλη στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου το έργο αυτό να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 4.800.000 ευρώ, αυξήθηκε δηλαδή κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, από ό,τι ήταν αρχικά καθώς στη νέα προκήρυξη συμπεριλήφθηκαν και έργα υποστηρικτικά της ανάπλασης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το πλάτος του δρόμου θα κυμαίνεται από εξίμισι έως οκτώ μέτρα, η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται από τη μια πλευρά, θα είναι εφικτή η κίνηση πεζών και φίλων του ποδηλάτου, ενώ θα δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες στις διαβάσεις των πεζών.
Ειδικότερα, η οδός Κουρμούλη αποτελεί την κύρια έξοδο και είσοδο από και προς την ενδοχώρα του νομού καθώς και προς τις νότιες παραλίες του. Οι πεζοί της περιοχής του Μασταμπά σήμερα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αφού δεν υπάρχουν καν στοιχειώδη πεζοδρόμια ενώ η κατάληψη του δρόμου και στα δύο άκρα από αυτοκίνητα καθιστούν την πεζοπορία αδύνατη και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Συνέχεια...