Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Μ. ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Πυροσβεστική, δήμοι και εθελοντές στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Πρόσκληση στους πολίτες από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για βοήθεια στην κατεύθυνση της πρόληψης
Καμιά απολύτως περικοπή πίστωσης-μίσθωσης των εναέριων μέσων δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση, καθώς έχει θέσει σε προτεραιότητα τα δάση της χώρας, ενώ στην Κρήτη, όπως και πέρσυ, θα παραμείνουν μόνιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Σ. Στεφανίδη, που χθες προήδρευσαν ευρείας σύσκεψης στο Ηράκλειο, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και την αντιπυρική περίοδο 2011 στην Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού.
«Η διάταξή των πυροσβεστικών μέσων θα είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη χρονιά σε όλη την Ελλάδα, αυτό αφορά και την Κρήτη, προκειμένου να προστατευθούν οι δασικές περιοχές. Το ίδιο ισχύει και για τις κατανομές της ΣΑΤΑ ως προς το συγκεκριμένο θέμα, γιατί σε κυβερνητικό επίπεδο για ότι αφορά το θέμα αυτό σηματοδοτείται μια προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Όθωνας και σε σχέση με τα εναέρια μέσα, πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός των εναέριων μέσων, και των εθνικών και των μισθωμένων, θα είναι ακριβώς στο πρότυπο που υπήρξε και κατά την προηγούμενη χρονιά».

Συνέχεια...