Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Αυξημένη επιτήρηση σε στέκια μεταναστών

• Ανεξακρίβωτα τα κίνητρα των δραστών που επιτέθηκαν σε δυο Αλβανούς και τραυμάτισαν

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο έξαρσης των φαινομένων ρατσιστικής βίας ανά την χώρα και ειδικότερα σε περιοχές όπου διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών και παράλληλα, στις ίδιες περιοχές εδρεύουν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.
Η Κρήτη αποτελεί μια απ’ αυτές τις Περιφέρειες, στην οποία έχουν βρει πατρίδα χιλιάδες πολιτών άλλων χωρών ενώ είναι γνωστό ότι σε κάποιους από τους τέσσερις νομούς υπάρχει μικρός μεν αριθμός ατόμων αλλά με έντονο το στοιχείο του ρατσισμού που και στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις και ξυλοδαρμούς υπηκόων τρίτων χωρών.
Οι τοπικές αρχές φοβούνται μήπως τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα δώσουν την αφορμή στα άτομα αυτά να «πυροδοτήσουν» την κατάσταση στην Κρήτη και να προχωρήσουν σε επιθέσεις κατά αλλοδαπών.
Για τον λόγο αυτό, στους νομούς Ρεθύμνου, Χανίων και Ηρακλείου, έχει δοθεί εντολή για αυξημένη επιτήρηση σε σημεία που μπορεί να αποτελέσουν στόχους ακροδεξιών, όπως είναι στέκια μεταναστών, πλατείες ή καφενεία όπου συχνάζουν αλλοδαποί ακόμα και συνοικίες των πρωτευουσών των νομών τις οποίες κατά κύριο λόγο έχουν επιλέξει για τις κατοικίες τους.

Συνέχεια...