Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Η επόμενη μέρα

• Γ. Παπανδρέου: «Δεν θα πάμε σε εκλογές, υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης» • Α. Σαμαράς: «Δεν συνυπογράφουμε την πολιτική που διαλύει την ελληνική οικονομία» • Αντιδράσεις και από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων
 
Την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα και να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας ότι θα διεξαχθούν το 2013. Μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι με ή χωρίς πολιτικές συναινέσεις, η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που απαιτείται για «σώσει και να αλλάξει τη χώρα», ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία.
Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, τη δημιουργία πρωτογενών ελλειμμάτων, τη μείωση του Δημόσιου τομέα, όπως και γενναίες αποκρατικοποιήσεις. «Στη μάχη αυτή θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης. Ο λαός και οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη, ζήτησα από τα κόμματα να κάνουν το ίδιο. Πρέπει να δείξουμε στους εταίρους μας ότι είμαστε διαφορετικοί αλλά όχι εχθροί», τόνισε ο πρωθυπουργός.