Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Με επικουρικό προσωπικό στελεχώνεται το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Ρεθύμνου για την υλοποίηση περαιτέρω δράσεων και προγραμμάτων

Τη διαβεβαίωση για άμεση ενίσχυση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου με επικουρικό προσωπικό έλαβαν χθες από τον υφυπουργού υγείας και τον γενικό γραμματέα υγείας και πρόνοιας, οι φορείς του Ρεθύμνου, οι οποίοι με πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη βρέθηκαν στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι του υπουργείου ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα προβλήματα υποστελέχωσης και τις φθορές των κτιριακών εγκαταστάσεων που καταγράφονται στο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία και καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη τη λειτουργία του.
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της αδυναμίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού τόσο ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης όσο και ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Κατριβάνος προχώρησαν στην λύση του επικουρικού προσωπικού το οποίο για ένα χρόνο θα μπορεί να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του ιδρύματος. Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά τα κτιριακά προβλήματα η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου θα αναλάβει να εκπονήσει τις μελέτες με δικούς της μηχανικούς για να καταθέσει στη συνέχεια το φάκελο του έργου επισκευής προς ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Επιπλέον εξετάστηκε η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου, του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και του δήμου Ρεθύμνου, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν περαιτέρω δράσεις και προγράμματα.

Συνέχεια...