Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

50%-60% ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Χαμηλότερα των προβλέψεων οι κρατήσεις

• Δεν καρπώνεται η Κρήτη ακυρώσεις από χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής • Μειώσεις τιμών για προσέλκυση πελατείας της «τελευταίας στιγμής»

Οι προσδοκίες των ξενοδόχων της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και του Ρεθύμνου, για σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος τη φετινή τουριστική σεζόν φαίνεται να διαψεύδονται. Οι αρχικές εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι η χώρα μας θα ωφεληθεί από τις απώλειες τουριστικών προορισμών, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία δεν επιβεβαιώνονται, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους ξενοδόχους, οι οποίοι αναζητούν τα αίτια διαπιστώνοντας ότι ευρωπαίοι που προγραμμάτιζαν τις διακοπές στις παραπάνω χώρες επιλέγουν άλλους προορισμούς με πρώτο και κύριο την Τουρκία, στρέφοντας έτσι την πλάτη στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στο νησί μας. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται από τους τουριστικούς παράγοντες πως είναι απόρροια μιας συγκεχυμένης κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη, η οποία θέλει την Κρήτη να είναι μέρος του προβλήματος της Βορείου Αφρικής και ειδικότερα να έχει δημιουργηθεί λανθασμένα η εντύπωση ότι η Κρήτη συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Ξενοδοχεία του Ρεθύμνου προκειμένου να προσελκύσουν ξένους επισκέπτες υποχρεώθηκαν να μειώσουν από 20% έως και 25% τις τιμές τους τις τελευταίες μέρες, δίνοντας ελκυστικά πακέτα στους tour operators.