Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη τον τοπικών προϊόντων

• Διοργανώνεται έκθεση στα τέλη Ιουνίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων του νομού και τους καταστηματάρχες εστίασης
Στο «πάντρεμα» του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα στοχεύει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με την πρωτοβουλία που ανέλαβε να διοργανώσει έκθεση τυποποιημένων τοπικών αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα «γνωρίσει» στους ξενοδόχους και τους καταστηματάρχες εστίασης του νομού, προκειμένου οι δεύτεροι να τα εισάγουν στις επιχειρήσεις τους και να διαθέτουν στην κουζίνα τους.
Πρόκειται για μια προσπάθεια ενίσχυσης των δυο τομέων, καθώς το όφελος θα είναι αμφίδρομο: ο κλάδος των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της κρητικής διατροφής, γεγονός που θα τον καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικό και ο κλάδος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς τα προϊόντα τους είτε συμβατικά είτε βιολογικά θα απορροφηθούν από την τοπική αγορά, ενώ με τον τρόπο αυτό θα γίνει ευκολότερη η προώθησή τους και στις ξένες αγορές.
Εδώ και αρκετό διάστημα η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή συνεργάζεται με τους ξενοδόχους, τις ενώσεις, μεμονωμένους παραγωγούς που τυποποιούν προϊόντα είτε αγροτικά είτε γαλακτοκομικά, ώστε να οργανωθεί η έκθεση που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου και θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα συνεργασίας και συνύπαρξης του πρωτογενή και του τριτογενή τομέα.

Συνέχεια...