Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Xλωροκούκια με σταφυλινάκους και χερομουριδάσταχα (Ξυδόχορτα)
Κρητική διατροφή Άρθρο του Π. Καπελώνη

Μερικές ημέρες πριν σε αναζήτηση τόπου φαγητού παρατηρούσα τα διαφημιστικά διαφόρων εστιατορίων. Είδα λοιπόν ότι θα μπορούσα να γευτώ «σνίτσελ βιενουά», «σατομπριάν», «κανελόνια ριγκατόνι» και διάφορα άλλα.
Αναζήτησα και μερικά άλλα εξωτικά τα οποία μ’ έχουν μάθει να τρώγω (η γιαγιά μου, η μάνα μου!) όπως ελάφι με κολιέ σπόρους ροδιού, ή έστω σάλτσα βατόμουρου ή ακόμα φασιανό με κονιάκ αλλά δεν στάθηκα τυχερός.
Έτσι στη συνέχεια άλλαξα άποψη και είπα να δοκιμάσω τοπικά παραδοσιακά. Αναζήτησα λοιπόν αυτά που είχα στ’ αλήθεια από μικρός συνηθίσει.
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, αρνάκι με αγκινάρες ντόπιες αυγολέμονο, κουνέλι με μακαρόνια, χοχλιούς με χόντρο ή ξυνόχοντρο (δεν θυμάμαι και πολύ καλά…) μυζηθρόπιτες με το μέλι, φρέσκα κουκιά με σταφυλινάκους και μάραθο, και …και …και

Συνέχεια...