Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
«Λουκέτο» στο ΧΥΤΑ  Αμαρίου

• Κίνδυνος να γεμίσει απορρίμματα ο νομός μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου • Τα χρέη πνίγουν την «Αμάρι Α.Ε.. • Μηδενική καταβολή χρημάτων από τους δήμους το πρώτο εξάμηνο του 2011


Πιο ορατός από κάθε άλλη φορά είναι ο κίνδυνος να πλημμυρίσει από τόνους σκουπιδιών ο νομός Ρεθύμνου. Από σήμερα οι εργαζόμενοι βάζουν «λουκέτο» στο ΧΥΤΑ Αμαρίου, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες και από τον περασμένο Φεβρουάριο παίρνουν λίγα χρήματα έναντι του μισθού τους. Η υπομονή τους εξαντλήθηκε, οι... υποσχέσεις δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες κι έτσι αποφάσισαν να απέχουν από την εργασία τους έως ότου τους καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους.
Κάτι που σημαίνει, ότι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου δεν θα μπορούν να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους και μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η πόλη, οι οικισμοί και τα χωριά πρόκειται να γεμίσουν σκουπίδια, καθώς ο ΧΥΤΑ Αμαρίου είναι ο μοναδικός χώρος υγειονομικής ταφής που εξυπηρετεί τους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων.

Συνέχεια...