Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ

• Η δυσλειτουργία οφείλεται στην αλλαγή της διαδικασίας από αρχές Ιουνίου, που προβλέπει πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων
• Αγανάκτηση για δεκάδες Ρεθεμνιώτες με προβλήματα υγείας καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν


Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι προσπαθούν μάταια να εισπράξουν τα χρήματα που τους αναλογούν για ιατρικές και άλλες δαπάνες που καλύπτει ο ασφαλιστικός τους φορέας. Στο τμήμα παροχών της τοπικής Μονάδας παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των ασφαλισμένων, καθώς η διαδικασία δεν διεξάγεται ομαλά μετά την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να καθιερώσει απο τις 6 Ιουνίου 2011 την πληρωμή παροχών ασθενείας με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού και όχι με μετρητά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε εκρεμμότητα 2.500 αιτήσεις ασφαλισμένων, νεφροπαθών, καρκινοπαθών και ατόμων που έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εξωτερικούς γιατρούς ή έχουν υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες. Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν απο την τσέπη τους τις συγκεκριμένες δαπάνες, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω. 


Συνέχεια...