Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Μεθοδεύεται η κατάργηση της «Κρήτης Α.Ε.»

• Ανάκληση της απόφασης ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ • Υποστηρίζουν ότι ήταν αντίθετος με τη δημιουργία της ο περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης


Έκπληκτοι είναι οι φορείς και οι πολίτες της Κρήτης από τη χθεσινή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με την οποία ζητούν να ανακληθεί η απόφαση δημιουργίας της εταιρείας «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.».
Επικαλούμενη το δημόσιο συμφέρον, η Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., την αναποτελεσματικότητα τέτοιων εταιρειών και το υψηλό κόστος λειτουργίας τους, θεωρώντας ότι τα έργα στον Βόρειο Οδικό Άξονα μπορούν να τα κάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι υπάλληλοί τους, διατυπώνει το αίτημά της ζητώντας ουσιαστικά να ακυρωθεί μια εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς το λαό της Κρήτης. Η κίνηση αυτή της Ομοσπονδίας, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και την αλλαγή των υπουργών, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Και πολύ περισσότερο που τα μέλη της, δηλώνουν έκπληκτα από την απόφαση δημιουργίας της «Κρήτη Α.Ε.», ως να μην είχαν πέσει στην αντίληψή τους τα σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα του τύπου επί 1,5 χρόνο τώρα, στα οποία γινόταν αναφορά για το θέμα και μέσω των οποίων εζητείτο η υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού, προκειμένου να κατασκευαστούν τα έργα αναβάθμισης του ΒΟΑΚ ή ως να τους είχε κάποιος υποσχεθεί ότι τελικά δεν θα ιδρυθεί η εταιρεία.

  
Συνέχεια...