Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΣΑΚΤΟΥΡΙΑ
Παραδόθηκαν στις φλόγες Σαχτουριανή και Μελαμπιανή Γιαλιά

• Χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελαιόδενδρα αποτεφρώθηκαν • Η ετοιμότητα του δήμου απέτρεψε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή


Τουλάχιστον 5.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περισσότερα από 6.000 ελαιόδενδρα αποτεφρώθηκαν στην Μελαμπιανή και την Σαχτουριανή Γυαλιά χθες από τα πύρινα μέτωπα φωτιάς που απλώθηκαν σε σύντομο χρόνο στην περιοχή και κατάκαιγαν στο πέρασμά τους ότι έβρισκαν για περίπου εννέα ώρες. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι πρώτες εκτιμήσεις. Σήμερα θα σχηματιστεί καλύτερη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών, καθώς οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό ελαιόδενδρων που έγιναν κάρβουνο.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Νότιο Ρέθυμνο και η συνεχής αλλαγή της φοράς τους, συνήργησαν στην γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς από τα Κάτω Σαχτούρια όπου εκδηλώθηκε η πρώτη εστία στις 11 το πρωί, σε μια τεράστια έκταση. Μόνο στις 8.00 περίπου το βράδυ, όταν οι άνεμοι κόπασαν, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά αν και πολλές μικροεστίες παρέμεναν «ζωντανές».

Συνέχεια...