Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ελεύθεροι οι δυο νεαροί για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

• Σεβόμαστε κάθε δικαστική κρίση, δηλώνει η οικογένεια της ανήλικης • Η πραγματογνωμοσύνη του διορισμένου από τη δικαιοσύνη ιατροδικαστή, θα καθορίσει το σκέλος τυχόν ποινικών ευθυνών των γιατρών
 
Ελεύθεροι, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ρεθύμνου, που διήρκησε τέσσερις περίπου ώρες, οι δυο νεαροί, ο 17χρονος και ο 23χρονος, που κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη, που έχασε την ζωή της ανήμερα του Πάσχα από δηλητηρίαση οινοπνεύματος ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ από κοινού με τους δυο παραπάνω κατηγορούμενους.
Ανακριτής και εισαγγελέας, αφού συσκέφθηκαν για 45 λεπτά, ομόφωνα κατέληξαν στην απόφαση της μη προσωρινής κράτησης των δυο κατηγορουμένων αλλά να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, στον 17χρονο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση 12.000 ευρώ. Παράλληλα, διατάχθηκε η ανάθεση της επιμέλειάς του σε επιμελητή ανηλίκων, ο οποίος θα πρέπει να συντάξει έκθεση και για την συμπεριφορά του κατηγορούμενου. Στον 23χρονο, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης του στο Α.Τ. Ρεθύμνου κάθε 1η και 15η εκάστου μηνός, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Χρηματική εγγύηση δεν του επιβλήθηκε, όπως στον 17χρονο.