Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ισόβια στον 27χρονο για την ανθρωποκτονία του Μ. Κάββαλου

• Δικαστές και ένορκοι δεν δέχτηκαν ότι ο πατέρας εκτέλεσε το θύμα • Σε 11 χρόνια δίκασαν τον 50χρονο, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να απομακρυνθεί από το νομό Ρεθύμνου
 
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου έπεσαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων οι τίτλοι τέλους της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 60χρονου κτηνοτρόφου Μιχάλη Κάββαλου από τα Ζωνιανά, που τελέστηκε στα Ζωνιανά Όρη στις 6 Απριλίου του 2010, με δράστες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έναν 50χρονο συγχωριανό του και τον 27χρονο γιο του.
Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε έκπληξη στους δυο κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους, καθώς η εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε όχι στον πατέρα που είχε ομολογήσει και είχε πάρει πάνω του την δολοφονία αλλά στον 27χρονο γιο του, τον οποίο με κάθε τρόπο ήθελε να απεμπλέξει από αυτήν την υπόθεση.
Δικαστές και ένορκοι ύστερα από δέκα τουλάχιστον συνεδριάσεις ακροαματικής διαδικασίας κατέληξαν στην κρίση ότι τον 60χρονο κτηνοτρόφο είχε σκοτώσει ο γιος και συνεργός ήταν ο πατέρας. Ανατροπή χαρακτήρισαν παράγοντες της δίκης την εξέλιξη αυτή όπως και το γεγονός ότι το Δικαστήριο «ακύρωσε» τρόπον τινά την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία ανέφερε ότι το θύμα είχε πυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο. Κατά την κρίση δικαστών και ενόρκων, ο 27χρονος σκότωσε τον συγχωριανό του με πολεμικό τυφέκιο και όχι με το κυνηγετικό που ο 50χρονος πατέρας, τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία, όταν παραδόθηκε, παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές λέγοντας ότι μ’ αυτό είχε τελέσει την πράξη του. Ωστόσο από τις βαλιστικές εξετάσεις των καλύκων που βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, είχε διαπιστωθεί ότι το θύμα είχε βληθεί από δυο διαφορετικά όπλα.

Συνέχεια...