Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

YΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Ιδρύθηκαν οι «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.»


• Σε 4 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται το μετοχικό κεφάλαιο • Προβλέπεται η κατασκευή 165 χλμ. αυτοκινητόδρομου και η κατασκευή/βελτίωση 161 χλμ. δίιχνης εθνικής οδού
 
Ενάμισι χρόνο μετά την πρωθυπουργική δέσμευση για την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας Υποδομών που θα αναλάβει τον σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή, επέκταση, βελτίωση, λειτουργία και συντήρηση του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την σύστασή της βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο. Έχει πάρει αριθμό Φ.Ε.Κ. και είναι θέμα ημερών ή και ωρών η σχετική δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ώστε στην συνέχεια το υπουργείο Υποδομών να αρχίσει την σταδιακή υλοποίηση όσων περιλαμβάνει το περιεχόμενό της.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγες μόλις μέρες πριν τον ανασχηματισμό και την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο του οποίου παρέμενε για αρκετό διάστημα η διυπουργική απόφαση (υπουργού Υποδομών και υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης) καθώς το ποσόν του Μετοχικού Κεφαλαίου που προβλέπεται να καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο αποτελούσε τροχοπέδη, τελικά ύστερα από ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από την Κρήτη, ήρε τις επιφυλάξεις του και υπέγραψε την απόφαση σύστασης της εταιρείας. Φαίνεται μάλιστα να είναι ένα από τα τελευταία έγγραφα (αν όχι το τελευταίο) που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών.

Συνέχεια...