Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρωτοβουλίες για την προστασία του φοινικοδάσους Πρέβελη

• Προβλέπεται καθημερινή παρουσία δασοφύλακα και συγκρότηση ομάδας εθελοντών • 24ωρη φύλαξη ζητά ο δήμαρχος Γ. Πιπεράκης
 
Δέκα μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και το οικολογικό έγκλημα που συντελέστηκε στο Φοινικόδασος Πρέβελη, τίθενται σε εφαρμογή τα πολυσυζητημένα μέτρα προστασίας σε ένα από τα ομορφότερα δάση της Ελλάδας. Το ζήτημα της φύλαξης του φοινικοδάσους και η αποφυγή κάθε είδους δραστηριότητας στην περιοχή είναι τα δυο πιο κυρίαρχα ζητήματα στα οποία καλούνται να δώσουν λύση ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, το Δασαρχείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Δασοφύλακας επιτηρεί καθημερινά τη λίμνη του Πρέβελη, ενώ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει ήδη προχωρήσει στη συγκρότηση ομάδων εθελοντών, των δυο έως τριών ατόμων, που βρίσκονται σε ετοιμότητα να επέμβουν. Το ζήτημα της φύλαξης, πάντως, η δημοτική αρχή Αγίου Βασιλείου επιθυμεί να το αντιμετωπίσει συνολικά. Με αίτημα προς τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ζητά να εκχωρηθεί εξ ολοκλήρου αυτό το δικαίωμα στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου.