Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προτείνεται παράταση του ωραρίου μουσικής

Η πρόταση αφορά μόνο στα μαγαζιά που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για άδεια μουσικών οργάνων» διευκρίνισε χθες ο Μ. Τσιμπισκάκης
 
Παράταση του ωραρίου εκπομπής μουσικών οργάνων θα εισηγηθούν στην επιτροπή Ποιότητα Ζωής, που είναι αρμόδια για τις άδειες των καταστημάτων, τα μέλη της ειδικής επιτροπής που συνεδρίασε χθες προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει μια κανονιστική απόφαση η οποία θα διασαφηνίζει το καθεστώς της μουσικής στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου. Βασικό ζητούμενο για όλους είναι η μουσική των καταστημάτων να μην ενοχλεί τους κατοίκους και εκεί επικεντρώνεται το σκεπτικό των μελών της επιτροπής, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι η όποια προοπτική επέκτασης του ωραρίου αφορά σε καταστήματα που δικαιούνται από το νόμο να έχουν άδειες μουσικών οργάνων.
Η πρόταση της δημοτικής κοινότητας Ρεθύμνου που είχε φέρει το θέμα στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής ήταν να δοθεί παράταση κατά μιάμιση ώρα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από έντεκα όπως προβλέπει ο νόμος να σταματούν την μουσική στις δωδεκάμισι.

Συνέχεια...