Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος με τις Ζώνες Υψηλής Παραγωγικότητας

Η απόφαση για προστασία της αγροτικής γης «μπλοκάρει» τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικής άδειας στο Ρέθυμνο και σε άλλους νομούς
 
Σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν τα κριτήρια που πρέπει να εφαρμοστούν ενιαία σε όλη την Κρήτη, αναφορικά με τη γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι να καθορισθούν τα γεωγραφικά όρια της γεωργικής γης σε όλη την Επικράτεια, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του θέματος από όλες τις υπηρεσίες του νησιού, σε μια προσπάθεια να μπει τάξη σε ένα νομικό πλαίσιο που δεν είναι σαφές.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κυρία Μαρία Λιονή, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κώστας Λαμπρινός και Θεανώ Βρέντζου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Όπως συμφωνήθηκε, το επόμενο διάστημα θα  ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης με τις κατά τόπους διευθύνσεις Πολεοδομίας των Δήμων, προκειμένου να διευκρινισθούν ζητήματα που άπτονται της έκδοσης οικοδομικών αδειών σχετικά με την γη υψηλής παραγωγικότητας.