Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Επανεμφάνιση μικροβίου «Κλεψιέλα» στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου

• Κατέληξε ηλικιωμένος στο Γ.Ν.Ρ. που μολύνθηκε πριν από είκοσι μέρες • Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι γιατροί, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα
 
Το μικρόβιο «Κλεψιέλα» έκανε και πάλι την εμφάνισή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ασθενείς, κυρίως μεγάλης ηλικίας, που νοσηλεύτηκαν τους τελευταίους μήνες στο Γ.Ν.Ρ. προσβλήθηκαν από το επικίνδυνο μικρόβιο και, μάλιστα, ένας από αυτούς κατέληξε πριν από περίπου είκοσι μέρες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου τα τελευταία δυο χρόνια έχουν μολυνθεί περισσότεροι από είκοσι ασθενείς, με τους δέκα από αυτούς να μην έχουν καταφέρει τελικά να το ξεπεράσουν. Ο θάνατος του ηλικιωμένου προκαλεί προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι ωστόσο επισημαίνουν ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να ανησυχεί διότι στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει των οδηγιών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Όταν διαπιστωθεί κρούσμα, ο ασθενής μεταφέρεται στον έναν από τους δυο θαλάμους απομόνωσης που διαθέτει η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς πρόκειται για ένα μικρόβιο ιδιαίτερα ανθεκτικό και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς του σε άλλους ασθενείς που επίσης νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο.