Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ευρύς ανασχηματισμός σήμερα, ψήφος εμπιστοσύνης αύριο

• Ισχυρές πιέσεις στο Γιώργο Παπανδρέου από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και κομματικά στελέχη να μην υποκύψει στο αίτημα του Σαμαρά για παραίτηση του
 
Σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης, θα προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ ύστερα από ένα πολιτικό «θρίλερ» που εξελίχθηκε στη διάρκεια της χθεσινής μέρας που περιελάμβανε πολύωρες διαβουλεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην προσπάθεια του πρώτου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ώστε να υπάρξει συναίνεση στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου με την χθεσινή του προσπάθεια εξάντλησε όλα τα αποθέματα πρόσκλησης για εθνική συνεννόηση και αφού δεν είχε αποτέλεσμα, με διάγγελμα του στον ελληνικό λαό επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση και ανακοίνωσε την απόφασή του να συγκροτήσει σήμερα νέα κυβέρνηση και να ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Αδιευκρίνιστη όμως άφησε την κυβερνητική σύνθεση, αν δηλαδή τα πρόσωπα που θα την αποτελούν θα είναι κομματικά ή και άτομα ευρύτερης αποδοχής.
Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι η πολιτική κατάσταση θα είναι ομαλή στο εξής στην χώρα καθώς εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί στην δίνη κινητοποιήσεων που δεν θα της επιτρέψουν, παρά τις προθέσεις της, να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα λιτότητας, γεγονός που θα υποχρεώσει κατά πάσα πιθανότητα τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει προσφυγή στις κάλπες αν και είναι το τελευταίο που επιθυμεί για την χώρα.