Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Αναγνώρισε λάθη, παραλείψεις και την οργή της κοινωνίας

• Στις 09:00 σήμερα η ανακοίνωση των νέων μελών της κυβέρνησης • Μετακίνηση Παπακωνσταντίνου και αναβάθμιση Βενιζέλου
 
Αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησής του, έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, δέχτηκε έντονη κριτική από βουλευτές του κόμματός του, για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την πολιτική διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε επίσης πως αναγνωρίζει την οργή που υπάρχει στην κοινωνία, λέγοντας ότι και ο ίδιος οργίζεται που στη χώρα δεν προχώρησαν εδώ και δεκαετίες οι απαραίτητες αλλαγές.
Ήταν η χειρότερη μέρα της πολιτικής ζωής του πρωθυπουργού η χθεσινή και φαίνεται ότι στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ανατροπή του καθώς εκτός την παραίτηση του βουλευτή Γ. Φλωρίδη και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ε. Νασιώκα υπήρχε πρόθεση από ομάδα κοινοβουλευτικών να τεθεί στον Γ. Παπανδρέου θέμα διαδοχής του, όμως ύστερα από αναφορές στελεχών περί σχεδίου αποστασίας δεν υλοποιήθηκε η απειλή. Η «παρτίδα» σώθηκε την τελευταία στιγμή, και μπορεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο. να υπήρξαν βουλευτές που του απευθύνθηκαν με σκληρή γλώσσα, όμως ο πρωθυπουργός διατήρησε την ψυχραιμία του, κράτησε τις ισορροπίες και επεσήμανε την ανάγκη αλληλοστήριξης των δυο πλευρών για το συμφέρον της χώρας.