Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 474 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ
Προβληματισμός για τα «λουκέτα» στην τοπική αγορά

• Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου το πρώτο πεντάμηνο του 2011 διέκοψαν τη λειτουργία τους 73 εμπορικά καταστήματα
 
 Έντονα είναι τα σημάδια της οικονομικής κρίσης και στην αγορά του Ρεθύμνου. Δεκάδες επιχειρήσεις δίνουν καθημερινά αγώνα για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους, ενώ αρκετές δεν τα κατάφεραν και ήδη έβαλαν «λουκέτο». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, από τις αρχές του 2011 συνολικά 73 επιχειρήσεις διέκοψαν τη δραστηριότητά τους στο νομό. Τα νούμερα προκαλούν έντονο προβληματισμό, αν συνυπολογιστούν τα στοιχεία του έτους 2010, κατά το οποίο συνολικά 401 επιχειρήσεις «χάθηκαν» από την τοπική αγορά.
Επομένως, μέσα σε ένα διάστημα 17 μηνών 474 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» στο νομό, εξαιτίας κυρίως των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις τράπεζες αλλά και των «σφραγισμένων» επιταγών που αποτελούν «εφιάλτη» για κάθε επιχειρηματία. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου τους πρώτους πέντε μήνες του 2011 δηλώθηκαν 145 νέες εγγραφές επιχειρήσεων, ενώ οι νέες εγγραφές την περσινή χρονιά ανήλθαν συνολικά σε 351.