Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Προειδοποίηση ΧΥΤΑ Αμαρίου στο Δήμο Ρεθύμνου

• Ξεπεράστηκε προσωρινά το πρόβλημα μετά από επικοινωνία των δυο πλευρών • Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του προσυμβατικού ελέγχου από το Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο
 
 
Ειδοποίηση απέστειλε χθες η εταιρεία «Αμάρι Α.Ε.» στο Δήμο Ρεθύμνου με την οποία διαμηνύει πως θα διακοπεί η εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Αμαρίου, αν η εταιρεία δεν πληρωθεί τα οφειλόμενα του πρώτου εξαμήνου 2011. Σύντομα, ωστόσο, δόθηκε έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα κι έτσι τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες η πόλη δεν κινδυνεύει να «πλημμυρίσει» από τόνους απορριμμάτων μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.
Η δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η «Αμάρι Α.Ε.» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τους Δήμους του νομού, είναι παράγοντες που έχουν καταστήσει οριακή τη λειτουργία της. Από τον περασμένο Φεβρουάριο στους εργαζόμενους καταβάλλονται μικρές προκαταβολές έναντι του μισθού τους, ωστόσο οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν την εργασία τους με το ίδιο καθεστώς και έχουν προειδοποιήσει τη διοίκηση της εταιρείας, πως αν δεν τους καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους, θα σταματήσουν να εργάζονται. Την ίδια ώρα, η «Αμάρι Α.Ε.» έχει συνολικές ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 370.000 ευρώ περίπου που αφορούν χρέη προς το ΙΚΑ, προμηθευτές και επιταγές.

Συνέχεια...