Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

AΠΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Άμεσες παρεμβάσεις δέκα σημείων για το ΒΟΑΚ

• Στόχος η ένταξη έργων μικρής κλίμακας στο ΕΣΠΑ για βελτίωση της οδικής ασφάλειας • Κατατίθεται πρόταση στην Περιφέρεια Κρήτης
 
Σε δέκα άμεσες παρεμβάσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, στοχεύουν το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο Δήμος Ρεθύμνου.
Τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα σε συνδυασμό με την σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στα μεγάλα έργα που έχουν εξαγγελθεί από κυβερνητικά χείλη, είναι παράγοντες που ωθούν τους τοπικούς φορείς στη λήψη πρωτοβουλιών, μέσω συγκεκριμένης πρότασης που περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων μικρής κλίμακας και την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Γραφείο Κυκλοφοριακών Θεμάτων του μητροπολιτικού Δήμου, με την παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Ρεθύμνου κ. Ορέστη Κρυοβρυσανάκη και άλλων μελών του τοπικού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του δημάρχου κ. Γ. Μαρινάκη, των αντιδημάρχων κ.κ. Μ. Τσιμπισκάκη και Ν. Κονταξάκη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε να συνταχθεί μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, στην ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ και θα τεθεί υπ’ όψιν του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα.