Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Διανομή πακέτων με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες του νομού

Περισσότερα από τετρακόσια πακέτα με τρόφιμα μοιράστηκαν χθες σε άπορους ανθρώπους και στους πέντε δήμους του νομού Ρεθύμνου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τους ανθρώπους που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους εθελοντές συγκέντρωσαν τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και μετά και την ανταπόκριση αρκετών επιχειρήσεων, ιδιωτών και σχολείων συγκεντρώθηκαν τα τρόφιμα τα οποία παραδόθηκαν σε ανθρώπους άπορους ενόψει και των Άγιων Ημερών του Πάσχα.
Η διανομή αυτή θα συνεχιστεί στους πέντε δήμους του νομού ανά τακτά χρονικά διαστήματα έως ότου ξεκινήσει η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου στην οδό Ζαμπελίου, η οποία καθυστερεί για γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς δεν έχουν ακόμα μετακομίσει οι υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας (που καταλαμβάνουν δύο αίθουσες στη Διεύθυνση Δημόσιας υγείας) που πλέον είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Ρεθύμνου.

Συνέχεια...