Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΙΡΙΩΝ
Κόβουν τους ευκάλυπτους για να... ανοίξουν δρόμο

Τα δέντρα θυσιάζονται ύστερα από ογδόντα χρόνια ζωής


«Θυσία» για τις ανάγκες εκτέλεσης ενός οδικού έργου γίνονται δέντρα μεγάλης ηλικίας στα Μισίρια. Οι πανύψηλοι ευκάλυπτοι που κοσμούν (ή για την ακρίβεια κοσμούσαν) τη λεωφόρο Μάχης Κρήτης και αποτελούσαν για ογδόντα χρόνια μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, αποτελούν παρελθόν, εξαιτίας των έργων διάνοιξης δρόμου που εκτελεί η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου κόμβου Αμαρίου.
Στο σημείο όπου βρίσκεται η ταβέρνα «Ζήσης» θα κατασκευαστεί λωρίδα επιτάχυνσης για τα οχήματα που θα οδηγούνται στη συγκεκριμένη έξοδο από την εθνική οδό και προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος, κρίθηκε σκόπιμη η «εξαφάνιση» πέντε εκ των ευκάλυπτων.
Το οικολογικό έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν στα «Ρ.Ν.», δεν σταματά εκεί, καθώς σχεδιάζεται η κοπή και άλλων ευκάλυπτων. Ήδη έχει γίνει η σχετική διαγράμμιση και απ’ ότι φαίνεται εμπόδιο αποτελούν δυο ακόμα πανύψηλα και παλιά δέντρα, τα οποία είναι πιθανό να αποτελέσουν παρελθόν τις επόμενες μέρες.


Συνέχεια...