Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΑ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές των τελειόφοιτων

• Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τις «μαθητικές αποδράσεις» σε όλη τη χώρα


Προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επέλεξαν τα σχολεία του Ρεθύμνου για τις πενθήμερες εκδρομές τους. Οι μαθητές της τρίτη τάξης των λυκείων του νομού, γέμισαν τις βαλίτσες τους με όνειρα, κέφι και καλή διάθεση και άφησαν πίσω τους για λίγες μέρες τα θρανία, το άγχος της καθημερινής μελέτης, για να ζήσουν μια από τις πιο ευχάριστες σχολικές εμπειρίες.
Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα σχολεία του Ρεθύμνου ήταν και φέτος η Θεσσαλονίκη και η Ρόδος, ενώ από τις πόλεις του εξωτερικού, προτιμήθηκε η Πράγα. Τα περισσότερα λύκεια επισκέφθηκαν τον «Λευκό Πύργο», ακολούθησε η πόλη της Ρόδου, ενώ δυο λύκεια θέλησαν να «πετάξουν» εκτός Ελλάδας, επιλέγοντας την Τσεχία και συγκεκριμένα την Πράγα.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, πάντως, «χτύπησαν» και τις σχολικές εκδρομές, αφού αρκετές οικογένειες τελειόφοιτων μαθητών δεν μπόρεσαν να αντέξουν τα έξοδα κι έτσι τα παιδιά τους δεν ταξίδεψαν με τους συμμαθητές τους. Μάλιστα, υπήρξαν και σχολεία τα οποία ματαίωσαν την πολυήμερη εκδρομή, για οικονομικούς λόγους.

Συνέχεια...