Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η ακαδημαϊκή πορεία της Άννας Μίσιου και η συμβολή της στη διδασκαλία της Αρχαίας Ιστορίας

Επιστημονική συνάντηση στη μνήμη της καθηγήτριας Αρχαίας Ιστορίας Άννας Μίσιου, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Άνοιξη, διοργάνωσαν φίλοι και συνάδελφοί της χθες στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία, στο Ρέθυμνο.
«Θεσμοί και Αξίες στην Αθηναϊκή Δημοκρατία» ήταν το θέμα της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, παρακολουθώντας καταξιωμένους πανεπιστημιακούς να μιλούν για τη σεμνή ζωή και τη σπουδαία ακαδημαϊκή πορεία της Άννας Μίσιου, επί είκοσι συναπτά έτη, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Michael Gagarin (Πανεπιστήμιο Texas), ο Ryan Balot (Πανεπιστήμιο Toronto), ο Δημήτρης Κυρτάτας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), η Κατερίνα Παναγοπούλου (Πανεπιστήμιο Κρήτης), η Άννα Ραμού-Χαψιάδη (Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο Robert W. Wallace (Πανεπιστήμιο Northwestern), η Διονυσία Μισίου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ο Γιώργος Σταθάκης (αντιπρύτανης οικονομικών Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Νικόλας Φαράκλας (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης), ο Αλέξης Πολίτης (πρόεδρος τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης), η Κατερίνα Κόπακα (κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης), καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Συνέχεια...