Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΑΠΟ 7,50 ΕΩΣ 8,90 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ
Συγκρατημένες οι πασχαλινές αγορές

Ανήσυχοι οι έμποροι από την περιορισμένη κίνηση-Επιφυλακτικοί παρά τις προσφορές οι καταναλωτές

Φθηνότερο φαίνεται πως θα είναι φέτος λόγω κρίσης και το πασχαλινό τραπέζι, αφού η τιμή του οβελία υποχώρησε και ξεκινά από 7,5 ευρώ, ενώ ανάλογη είναι και η τιμή για το κατσίκι, τη στιγμή που πέρυσι οι τιμές τους ήταν 8,90 και 9,30 ευρώ αντίστοιχα. Η κίνηση στα κρεοπωλεία προς το παρόν είναι υποτονική, ωστόσο αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Ήδη υπάρχουν παραγγελίες και αυξημένο ενδιαφέρον από του καταναλωτές μιας και η κρίση έριξε τις τιμές.
Την ίδια ώρα «ζεσταίνεται» σταδιακά η κίνηση στην πασχαλινή αγορά του Ρεθύμνου, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι αλλά και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα βαφτιστήρια τους.
Οι εμπορικοί δρόμοι χθες ήταν γεμάτοι από κόσμο, ο οποίος βέβαια στην πλειοψηφία του κατέβηκε στην αγορά για να πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς και όχι για να ψωνίσει. Άδειες τσέπες ισοδυναμούν με άδειες τσάντες και καταναλωτές που όσο και να θέλουν τελικά δεν μπορούν ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και πολύ περισσότερο τις επιθυμίες τους.

Συνέχεια...