Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ME NAYAΓΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ
Στο αδιέξοδο απάντηση με κάλπες (;)

• Ύστατη προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης η σύγκληση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Κάρολο Παπούλια


Χωρίς αποτέλεσμα έληξε χθες και η διερευνητική εντολή του Ε. Βενιζέλου για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, την οποία θα παραδώσει σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, ο κύκλος των τριών διερευνητικών εντολών, που άρχισε τη Δευτέρα, έκλεισε με ναυάγιο, αφού οι αρχηγοί των κομμάτων δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό σημείο πλεύσης.
Η διενέργεια νέων εκλογών φαίνεται πως είναι πλέον αναπόφευκτο γεγονός, εκτός και αν η διαδικασία που απομένει, όπως την ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή η σύγκλιση υπό τον Κάρολο Παπούλια των πολιτικών αρχηγών, των κομμάτων που εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Βουλή, ευοδώσει πράγμα όμως που κρίνεται ελάχιστα πιθανόν.
Την ευθύνη λοιπόν άρσης του πολιτικού αδιεξόδου θα αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει γνωστή αύριο την απόφασή του για την ημέρα και ώρα συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο των κυρίων Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, Καμμένου, Παπαρήγα, Κουβέλη είτε όλων μαζί είτε κατ’ ιδίαν με τον καθένα.


Συνέχεια...