Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μικρά τα περιθώρια κατασκευής του υπόγειου πάρκινγκ

• Πρόταση στο πρόγραμμα Jessica υποβάλλει ο Δήμος Ρεθύμνου
• Αρνητική η αντιπολίτευση

Την υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica, με σκοπό την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στο δημοτικό οικόπεδο Τεσσάρων Μαρτύρων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη, ο φάκελος του έργου θα κατατεθεί προς αξιολόγηση, ωστόσο η δημοτική αρχή εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εφαρμογή του προγράμματος και κατά συνέπεια για την τύχη του έργου, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.
Ωστόσο, επειδή η υλοποίηση του Jessica ξεκίνησε στην Περιφέρεια Κρήτης πριν από περίπου ένα μήνα, και με δεδομένο ότι η μελέτη του έργου είναι ώριμη, ο Δήμος θα διεκδικήσει τις πιθανότητες εξασφάλισης μέρους των χρημάτων (περίπου 7 εκατ. ευρώ) από το πρόγραμμα και σε περίπτωση που το έργο εγκριθεί, τότε μέσω διαγωνισμού θα αναζητηθεί ανάδοχος εργολάβος, που θα έχει την υποχρέωση της διάθεσης επιπλέον ποσού της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 12.400.000,00 ευρώ (πλην Φ.Π.Α.).

Συνέχεια...