Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΘΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ομαλά κυλά η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων στον νομό

Ανακοινώθηκαν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα λόγω των εκλογών

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία). Ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Μαθηματικά τα οποία είναι σημαντικό και κρίσιμο μάθημα για εκείνους που επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά τμήματα.
Στην Βιολογία, όμως σύμφωνα με κάποιους καθηγητές, και από βιολόγους κρίθηκε ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές. Στην Ιστορία και τη Φυσική, τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.
Στα εξεταστικά κέντρα Ανωγείων και Πανόρμου αλλά και στο 3ο γυμνάσιο που λειτουργεί ως ειδικό εξεταστικό κέντρο για προφορικές εξετάσεις βρέθηκε χθες το πρωί ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Απόστολος Κλινάκης, ο οποίος διαπίστωσε από κοντά την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας εξέτασης και συνομίλησε με τους μαθητές.

Συνέχεια...