Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Ο λαός έδωσε το μήνυμα τα κόμματα θα αναζητήσουν τη λύση

• Κατέρρευσαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που δεν συγκέντρωσαν ούτε το 33%, δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηματικά για τη συνεργασία των κομμάτων ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση
• Σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οι δυο έδρες στο Ρέθυμνο, εκλέγονται Μανώλης Όθωνας και Ανδρέας Ξανθός



Ένα νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώθηκε από χθες βράδυ στη χώρα. Η ανατροπή δεν είναι πλέον ένα δημοσκοπικό στοιχείο, δεν αποτελεί εκτίμηση των πολιτικών αναλυτών, είναι πραγματικότητα. Ο δικομματισμός της Μεταπολίτευσης κατέρρευσε, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε το 33% του εκλογικού σώματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχτηκε ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών, καθώς το 17% περίπου των ψηφοφόρων του έδωσαν την δεύτερη σε κοινοβουλευτική δύναμη θέση και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως «το πρόσωπο των εκλογών».
Η επιθυμία του εκλογικού σώματος είναι σαφής: όχι σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αν αυτό θα γίνει εφικτό, θα εξαρτηθεί τις επόμενες ώρες, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αρχίσει να δίνει τις διερευνητικές εντολές στα κόμματα με την σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης που αναδείχτηκαν.

Συνέχεια...