Το αμπέλι και το κρασί, οι προοπτικές του ρεθεμνιώτικου αμπελώνα και οι συνθήκες που θα φέρουν την ανάπτυξη, συζητήθηκαν στη χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου. Αμπελουργοί και οινοποιοί, Ρεθεμνιώτες που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την παραγωγή κρασιού βρέθηκαν στο «Σπίτι του Πολιτισμού», στην ημερίδα με θέμα «Αμπελουργία και Οινοποίηση Προοπτικές του Ρεθεμνιώτικου Αμπελώνα». Άνθρωποι που ασχολούνται με το κρασί, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος και τον κόπο. Άλλωστε, στο Ρέθυμνο δραστηριοποιούνται 3.641 αμπελουργοί και το κρασί εξακολουθεί να βρίσκει θέση στο καθημερινό τραπέζι και στις κοινωνικές εκδηλώσεις.Όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ρεθεμνιώτικος αμπελώνας περνάει κρίση αλλά έχει μεγάλη ιστορία κι επειδή διαθέτει εξαιρετικές γηγενείς ποικιλίες, με σωστές μεθόδους και κατάλληλες ενέργειες, υπάρχει η δυνατότητα να παραχθεί υψηλής ποιότητας κρασί.
Συνέχεια...
Συνέχεια...