Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ
Συναίνεση για την ανώτατη παιδεία

• Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης τελεσφόρησαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά
 
Ιστορική συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων της χώρας επετεύχθη χθες στη διάρκεια της συζήτησης για το νόμο-πλαίσιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας επιμένοντας εκ νέου να ικανοποιηθεί σε τρία σημεία: στην πλήρη κατάργηση του ασύλου, στην εκλογή πρυτάνεων από το σύνολο των πανεπιστημιακών και στη συμβολική συμμετοχή φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων.
Τελικά, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης τελεσφόρησαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το έδαφος είχαν προετοιμάσει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Χθες, στην τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδέχθηκε τη νέα πρόσκληση συναίνεσης.