Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ Σ. ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι δυο, απαγόρευση εξόδου για τον τρίτο

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, οι δυο γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν να επιβάλλουν τον όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στον τρίτο, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.
Η απολογία των τριών ήταν μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 10 το πρωί και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7 περίπου το βράδυ.
Διαδοχικά πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, η ειδικευμένη γιατρός και οι δυο άνδρες ειδικευόμενοι γιατροί, ο ένας εκ των οποίων είχε υπηρεσία τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στο ΤΕΠ όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο η ανήλικη και σύμφωνα με την απολογία του, όπως και στην προανακριτική του κατάθεση, ήταν εκείνος που παρέλαβε και περιέθαλψε το κορίτσι τις πρώτες ώρες, σύμφωνα όμως με μάρτυρες δεν βρισκόταν στην βάρδιά του εκείνος αλλά κάποιος άλλος συνάδελφός του που έκανε στη θέση του την εφημερία. Ο δεύτερος, όπως και προανακριτικά και χθες επέμεινε ότι δεν ήταν στο ΤΕΠ εκείνο το ξημέρωμα και ότι οι μάρτυρες έχουν κάνει λάθος.


Συνέχεια...