Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Προγραμματισμός και αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τα έργα στο Δήμο Ρεθύμνου

• Βέβαιη θεωρεί η δημοτική αρχή ένταξη της οδού Κουρμούλη στο ΕΣΠΑ • Προς δημοπράτηση το έργο για τους βιολογικούς στα χωριά του Βρύσινα • Εγκρίθηκε πρόγραμμα 120.000 ευρώ για το Λιμενικό Ταμείο, που αφορά την προστασία της λιμενολεκάνης
 
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη, είχαν χθες ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού Ματθαίος Τσιμπισκάκης.
Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η πορεία των έργων που εκτελούνται στο Δήμο Ρεθύμνου, καθώς και ο προγραμματισμός για την ένταξη νέων στο ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επόμενο έργο που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί είναι η ανάπλαση της οδού Κουρμούλη, συνολικού προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ (χωρίς τις απαλλοτριώσεις). Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο ολοκληρωμένος φάκελος ένταξης του έργου πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης. Ωστόσο, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης υπάρχει συμφωνία με τον κ. Αρναουτάκη και την κυρία Κασσωτάκη.

Συνέχεια...