Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για 472

• Στο 68% το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων γενικών λυκείων • Πτώση ρεκόρ των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα τεχνολογικά ιδρύματα

Την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας πανηγυρίζουν από χθες 472 μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του νομού Ρεθύμνου. Η ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας, έγινε δεκτή με χαμόγελα ευτυχίας και ικανοποίησης, καθώς τα Ρεθεμνιωτόπουλα είδαν τους κόπους να ανταμείβονται και πλέον είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους προς τη νέα ζωή που τους περιμένει. Οι επιτυχόντες, πάντως, φέτος είναι λιγότεροι συγκριτικά με πέρσι αφού το 2010 από τα Γενικά Λύκεια πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ 503 μαθητές ενώ φέτος 407. Μείωση καταγράφεται και στο ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων, το οποίο από 76.67% πέρσι, έπεσε φέτος στο 68%. Στα δυο Επαγγελματικά Λύκεια του νομού (Ρεθύμνου και Γαράζου), οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 141 και οι επιτυχόντες 65.
Η επιτυχία δεν αφορά μονάχα τα λύκεια της πόλης, αλλά και εκείνα της ενδοχώρας του νομού. Από τα σχολεία του Ρεθύμνου, την πρωτιά κατέκτησε το 1ο Λύκειο όπου οι υποψήφιοι ήταν 143, πέτυχαν οι 107 και το ποσοστό διαμορφώθηκε σε 74.8%.