Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Έγκαιρη χρηματοδότηση ζητούν οι Δήμοι για τη μεταφορά των μαθητών

Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει διευθετηθεί το θέμα στην Κρήτη


Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει διευθετηθεί πλήρως το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, για τη σχολική περίοδο 2012-2013. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου διευκρινίστηκε ότι η αρμοδιότητα θα παραμείνει στους Δήμους, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από ορισμένους δημάρχους του νησιού, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει η απαιτούμενη προετοιμασία.
Παράλληλα, οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι δεν έχουν πρόθεση να «απεμπολήσουν» το συγκεκριμένο έργο, αρκεί να υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση από την Πολιτεία.
Η συνάντηση, που έγινε μετά από προτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιου Καρούντζου και τη συμμετοχή δημάρχων των νομών της Κρήτης, αρμοδίων αντιδημάρχων και υπαλλήλων των Δήμων, του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολου Κλινάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συνέχεια...