Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ
Ακατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στη θαλάσσια περιοχή των Περιβολίων

• Ευθύνες σε υπάλληλό της επιρρίπτει η ΔΕΥΑΡ
• Αύριο τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας για την καταλληλότητα του νερού


Ακατάλληλα για κολύμβηση είναι προς το παρόν τα νερά στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της παραλίας των Περιβολίων, μετά τη ρύπανση από αστικά λύματα που προκλήθηκε στη θάλασσα από υπερχείλιση αγωγού της ΔΕΥΑΡ. Στο σημείο τοποθετήθηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ειδικές πινακίδες απαγόρευσης της κολύμβησης, οι οποίες θα παραμείνουν έως ότου από τις αναλύσεις διαπιστωθεί η καταλληλότητα χρήσης του θαλασσινού νερού.
Το δείγμα έχει σταλεί από τη ΔΕΥΑΡ σε πιστοποιημένο εργαστήριο του Ρεθύμνου και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο Τετάρτη.
Μετά το έγγραφο του Λιμεναρχείου, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε: «Ροή υγρού στοιχείου θολού χρώματος στη θάλασσα, από αγωγό ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή, δίνοντας εντολή για τοποθέτηση των πινακίδων απαγόρευσης σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της παραλίας του Ρεθύμνου, καθώς μετά τη ροή μεγάλου αριθμού κυβικών λυμάτων στη θάλασσα, τίθεται θέμα προστασίας των λουομένων.


Συνέχεια...