Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑΚΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ
Προστασία της φυσικής κληρονομιάς της Κρήτης

Η ανάγκη να σταματήσει η ανοχή σε φαινόμενα καταστροφής του περιβάλλοντος επισημάνθηκε σε εκδήλωση στο Παλαιοντολογικό Μουσείο


Προστασία του περιβάλλοντος. Διάσωση φυσικής κληρονομιάς. Εκπαιδευτική αγωγή. Έννοιες τις οποίες πολλοί είτε αγνοούν είτε έχουν ξεχάσει σήμερα, με αποτέλεσμα η φύση να οδηγείται στο μαρασμό. Φαινόμενα όπως η κοπή ιστορικών δέντρων, η παράνομη υλοτομία σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές περιουσίες και η καύση δασών, λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Κρήτη και σε πολλές περιοχές, με το Ρέθυμνο να συγκαταλέγεται στους νομούς της χώρας, όπου κάποιοι, δίχως περιβαλλοντική συνείδηση, εγκληματούν εις βάρος της φυσικής μας κληρονομιάς.
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου με θέμα «Μνημειακά δέντρα και δάση: προστατεύοντας τη φυσική κληρονομιά της Κρήτης από την παράνομη υλοτομία», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ρεθύμνου και το Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Συνέχεια...