Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Εξήντα εννέα οι νεκροί στο οδικό δίκτυο του νησιού το 2011

Κοινές παρεμβάσεις προς την κεντρική πολιτεία και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων

Εξήντα εννέα νεκρούς μετρά η Κρήτη το 2011, εκ των οποίων οι τριάντα εννέα έχουν χάσει τη ζωή τους στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν πως η αιματοχυσία στην άσφαλτο του νησιού δεν έχει τέλος. Το μέγεθος της τραγωδίας που συντελείται στους δρόμους της Κρήτης αποδεικνύει το γεγονός ότι αν και την τελευταία δεκαετία το 27,8% των νεκρών που θυσιάστηκαν στο μολώχ του ΒΟΑΚ μόνο για το 2011 το ποσοστό αυτό σκαρφαλώνει στο 40%.
Οι πρωτοβουλίες για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο Ρεθύμνου, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονιστούν προγραμματίζοντας σειρά δράσεων και παρεμβάσεων τόσο ως προς την κεντρική πολιτεία αλλά και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιήσουν και θα ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των τροχαίων δυστυχημάτων.


Συνέχεια...