Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τα χρέη των οργανισμών της Κρήτης


• Άνω των επτά εκατομμυρίων οι υποχρεώσεις των Δήμων του νομού σε ιδιώτες
• Έξι εκατ. ευρώ οφείλει το νοσοκομείο Ρεθύμνου - 115 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού
• Μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει το κράτος τις πληρωμές, 9,3 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Συνέχεια...

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Βαριές κατηγορίες εναντίον του 29χρονου Ειδικού Φρουρού

• Η Εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα: της απόπειρας βιασμού, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της διατάραξης οικιακής ειρήνης καθώς και για παράβαση του Κ.Ο.Κ. άσκησε η Εισαγγελέας Ρεθύμνου εις βάρος του 29χρονου Ειδικού Φρουρού που κατηγορείται ότι κακοποίησε άγρια το πρωί της Τετάρτης, μέσα στο σπίτι της, 27χρονη γυναίκα.

Συνέχεια...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Τυπογραφεία και τυπογράφοι στην Κρήτη (19ος-20ος αιώνας)


Σπουδαίο τυπογραφικό υλικό, σπάνια έντυπα και βιβλία του Πανεπιστημίου Κρήτης φιλοξενούνται από χθες σε αίθουσα της Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο σχετικής έκθεσης που είναι ανοικτή για το κοινό από προχθές. Ένα υλικό που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο της τυπογραφίας αλλά και στη διαδικασία της παραγωγής του βιβλίου. 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
Λύση στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης ζητούν οι δήμαρχοι της Κρήτης

Απορρίπτουν τον θεσμό της επιτροπείας - Θέτουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού του ρόλου των ΟΤΑ

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση επανεπιβεβαίωσαν οι δήμαρχοι του νησιού στην έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Ηράκλειο. Οι μεγάλες περικοπές στους πόρους που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, η «συρρίκνωση» του προσωπικού που οδηγεί σε διάλυση αρκετές δημοτικές υπηρεσίες, η αδυναμία εκτέλεσης βασικών έργων για την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας, η δυσλειτουργία στις κοινωνικές δομές, καθώς και η ελλιπής, σε πολλές περιπτώσεις, εξυπηρέτηση των δημοτών, έχουν οδηγήσει τους Δήμους της Κρήτης στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Συνέχεια...

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Εγκρίθηκαν κονδύλια για αναπτυξιακά έργα ύψους 350.000 ευρώ

Προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασίλειου

Πέντε διαφορετικές προγραμματικές συμβάσεις για έργα καθοριστικής αναπτυξιακής σημασίας για τον νομό Ρεθύμνου, σύμφωνα και με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί, εκδηλωθεί και αποφασιστεί στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, εγκρίθηκαν χθες από το περιφερειακό συμβούλιο.
Το συνολικό κόστος των έργων και των μελετών που εγκρίθηκαν φτάνει τις 350.000 ευρώ και αφορά στους δήμους Ανωγείων, Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου.

Συνέχεια...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Έλλειψη ρευστότητας και πελατών «βουλιάζουν» την τοπική αγορά

• Δεν βλέπουν άμεσα αναστροφή του αρνητικού κλίματος οι επιχειρηματίες, η πλειοψηφία εκτιμά πως θα υπάρξει και περαιτέρω μείωση στην κερδοφορία, τον κύκλο εργασιών και την απασχόληση

Η αβεβαιότητα, η απαισιοδοξία και το αρνητικό κλίμα που επικρατούν στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας, αποτυπώνεται και στον επιχειρηματικό κόσμο του Ρεθύμνου, μέσα από έρευνα που πραγματοποίησε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και παρουσιάστηκε χθες.
Οι τοπικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μορφής την οποία έχουν, πλήττονται από την οικονομική κρίση σε μεγάλο βαθμό και δεν βλέπουν πολλά περιθώρια αναστροφής της υφιστάμενης κατάστασης τουλάχιστον άμεσα.

Συνέχεια...

Άγρια κακοποίηση 27χρονης Ρεθυμνιώτισσας από Ειδικό Φρουρό

• Εισέβαλε απρόκλητα στο σπίτι της σαν αγρίμι και την χτύπησε ανελέητα
• Και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν άφωνοι από την πρωτοφανή αγριότητα
• «Δεν έχουν θέση στην οικογένεια της Αστυνομίας άτομα με ανάρμοστες συμπεριφορές» διαμηνύει η ηγεσία

Με πρωτοφανή αγριότητα, 29χρονος ειδικός φρουρός, κακοποίησε χθες νωρίς το πρωί μέσα στο σπίτι της, όπου εισέβαλε από ανασφάλιστο παράθυρο, μια 27χρονη Ρεθυμνιώτισσα, η οποία εξαιτίας των τραυμάτων που της προκάλεσε νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Ο ανελέητος και με ειδική τεχνική ξυλοδαρμός της νεαρής γυναίκας, άφησε άφωνους όχι μόνο τους συγγενείς της που έσπευσαν να την βοηθήσουν και το προσωπικό του Νοσοκομείου που ανέλαβε την περίθαλψή της αλλά και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Παραβολιδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου Παντελή Μουρτζανό που επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο τη νεαρή κοπέλα όπου νοσηλεύεται.

Συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για τα μεταπτυχιακά

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη των τριών Πανεπιστημιακών, που σύμφωνα με το Παραπεμπτικό Βούλευμα κατηγορούνται για την υπόθεση αδιαφανούς επιλογής φοιτητών στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2005, καθώς και του τότε πρύτανη που κατηγορείται για μη σύννομη παραπομπή του αείμνηστου καθηγητή Στέλιου Αλεξανδρόπουλου

Συνέχεια...

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΚΑΠΕΡ
Επιστήμονες από χώρες της Ευρώπης στο Ρέθυμνο

Το πρόγραμμα εστιάζει στον αγροτικό τομέα και τα τοπικά προϊόντα

Δεκαπέντε επιστήμονες από δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται το τελευταίο τριήμερο στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση που υλοποιεί το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ). Πρόκειται για μια δράση με τίτλο «Εκπαιδευτικές Ανάγκες κατοίκων αγροτικών περιοχών», στο πλαίσιο της οποίας επισκέφτηκαν τον νομό μας ενήλικες από την Ευρώπη, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις και τις δραστηριότητες που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Συνέχεια...

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ
Ζητούμενο η επιστροφή στην ανάπτυξη

• Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και δημιουργία θέσεων εργασίας υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του
• Οι πολιτικοί αρχηγοί προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο έντονης αβεβαιότητας, απαιδιοδοξίας και κρίσιμων διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να ξεφύγει από την οικονομική κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Με την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ να θεωρείται δεδομένη, η κυβέρνηση δέχτηκε το «φιλί της ζωής» από τους ευρωπαίους εταίρους της και τώρα καλείται να μετατρέψει ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, σε πρόγραμμα που θα ελαφρύνει τους πολίτες από τα βάρη που κουβαλούν στις πλάτες τους.

Συνέχεια...

ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΣΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δημοπρατούνται τα έργα αποκατάστασης σχολικών μονάδων

Παρατηρήσεις της Διαχειριστικής Αρχής για το φάκελο του σχολείου Γερανίου

Μικρή «ανάσα» για το τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου αποτελεί η καταβολή μέρους των χρημάτων από τη ΣΑΤΑ, που αφορά στην συντήρηση σχολείων, καθώς ανοίγει πλέον ο δρόμος της δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης 12 συνολικά σχολικών μονάδων. Πρόκειται για ένα τμήμα μιας μεγάλης εργολαβίας που αφορά σε παρεμβάσεις στα σχολεία συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, για την οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες και η οποία εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της καθυστέρησης καταβολής των κρατικών κονδυλίων. Τώρα ο Δήμος Ρεθύμνου μόλις έλαβε μέρος των χρημάτων αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοπράτηση ενός τμήματος του έργου ανάλογα με το ποσό που έφτασε.

Συνέχεια...

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
Τα χρέη «πνίγουν» την Cretan Lines

Υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ευρώ οι οφειλές - Αδιέξοδο μετά την απώλεια του πλοίου ΕΛΛΗ Τ.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί για το μέλλον της Cretan Lines μετά την απώλεια του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. και τις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει ο συνεταιρισμός. Παρά το γεγονός ότι το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου ανέφερε στους Ρεθεμνιώτες, στην προχθεσινή ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ότι βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης εναλλακτικού σχεδίου για την επαναδρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς, οι ίδιοι φέρονται να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να ψάχνουν τρόπους για να διαχειριστούν το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα της εταιρείας.

Συνέχεια...

Καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας για «άτακτο» θεολόγο

• Απομακρύνθηκε από το σχολείο του Ρεθύμνου ο 45χρονος εκπαιδευτικός
• Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος του

Ένα σοβαρό θέμα που άπτεται της συμπεριφοράς εκπαιδευτικού αλλά και ενέργειάς του που αφορά υπεξαίρεση εγγράφων, απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου το τελευταίο διάστημα.
Οι χρόνιες ερωτικές περιπέτειες του καθηγητή φαίνεται ότι είναι αυτές που του έφεραν μπελάδες με αποτέλεσμα σήμερα να διώκεται πειθαρχικά, χωρίς να αποκλείεται και η αναζήτηση ποινικών ευθυνών για πράξεις που ενδεχομένως έχει τελέσει και οι οποίες θα διαπιστωθούν από την έρευνα που ήδη έχει διαταχθεί εις βάρος του.

Συνέχεια...

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
«Καταργούνται» μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών

Με σοβαρές ελλείψεις καθηγητών συνεχίζεται η σχολική χρονιά. Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη του έτους 2012-2013, τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης και της ενδοχώρας του νομού Ρεθύμνου αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ειδικότερα, τα Γενικά Γυμνάσια - Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια στερούνται μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που υπολογίζονται στους 100, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες, αφού ορισμένα μαθήματα δεν διδάσκονται καν.

Συνέχεια...

ΟΡΙΣΤΙΚΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ
Παρελθόν το ΕΛΛΗ Τ. για την Cretan Lines

Οριστικά παρελθόν αποτελεί για την Cretan Lines το ΕΛΛΗ Τ. Το πλοίο που ναύλωσε ο συνεταιρισμός το καλοκαίρι για να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκά το Ρέθυμνο με τον Πειραιά, χάθηκε μέσα σε λίγους μήνες εξαιτίας της κακής διαχείρισης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των τεράστιων οικονομικών υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν. Το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον πλοιοκτήτη είχε διαφανεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν το προεδρείο του Δ.Σ. της Cretan Lines επέστρεψε από την Αθήνα χωρίς να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον πλοιοκτήτη στα ζητήματα που αποτελούσαν «αγκάθι» για την επισκευή του πλοίου και την επαναδρομολόγησή του.

Συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ»
Βεβαιώθηκαν στη Δ.Ο.Υ. οφειλές αγροτών από παράνομες επιδοτήσεις

Στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ρεθύμνου (Δ.Ο.Υ.) έχουν βεβαιωθεί τα χρήματα που υποχρεούνται να επιστρέψουν δεκάδες αγρότες του νομού, για την υπόθεση που αφορά την είσπραξη επιδοτήσεων χιλιάδων ευρώ για το πρόγραμμα «Δάσωση Γεωργικών Εκτάσεων». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορούνται περίπου 200 άτομα για την υπόθεση και η απόφαση επιστροφής χρημάτων που έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αφορά ποσό που προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Συνέχεια...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ξεκινά σταδιακά η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Ρεθύμνου


Ξεκινά σταδιακά από σήμερα τα ξημερώματα η αποκομιδή των απορριμμάτων στους κεντρικούς δρόμους και στη συνέχεια στις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης, όπως αποφάσισαν χθες στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρεθύμνου. Η κατάσταση με τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες είναι αποπνικτική, καθώς οι κάδοι είχαν υπερχειλίσει εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία. 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Οφείλουν στη ΔΕΗ οι μισοί Ρεθεμνιώτες


Αδυναμία να πληρώσουν ακόμα και τους λογαριασμούς ρεύματος εμφανίζουν δεκάδες νοικοκυριά, καταστήματα και επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο. Η οικονομική κρίση πλήττει πολλές οικογένειες στο νομό, με αποτέλεσμα η τακτοποίηση της υποχρέωσης στη ΔΕΗ να έχει εξελιχθεί σε «βραχνά», οι λογαριασμοί να μένουν ανεξόφλητοι και οι πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με την διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα φαρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από σήμερα τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας του νέου γύρου κινητοποιήσεων που ανοίγουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις διατάξεις που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και αφορούν τον κλάδο τους. Τα φαρμακεία του Ρεθύμνου θα συμμετέχουν και στη διήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου βάζοντας λουκέτο τη Δευτέρα και την Τρίτη. Αυτό σημαίνει ότι για μια ακόμα φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα ταλαιπωρία χιλιάδες ασφαλισμένοι, αφού θα αναγκάζονται να προμηθεύονται τις μετρητοίς τη φαρμακευτική τους αγωγή. Και το χειρότερο είναι ότι παραμένει άγνωστο το πόσο θα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις.

Συνέχεια...

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Τάσεις αυτοκτονίας χωρίς διακρίσεις σε ηλικίες και κοινωνικές τάξεις


«Το ποτήρι πρέπει να το βλέπουμε μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Ο κάθε άνθρωπος, έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα του, στις οποίες αν συγκεντρωθεί και τις συνειδητοποιήσει, μπορεί να βγει απ’ το οποιοδήποτε αδιέξοδο. Είτε είναι οικονομικό είτε οικογενειακό είτε πολιτικό», επισημαίνει μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο ψυχίατρος και διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, Αντώνης Λιοδάκης, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεδομένου του γενικότερου «νοσηρού» περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, θεωρούν πως η μόνη διέξοδος από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι η αυτοχειρία. Να δώσουν δηλαδή τέλος στην ζωή τους.

Συνέχεια...

ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ CRETAN LINES ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ
Θολό τοπίο για το «ΕΛΛΗ Τ.»

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την τύχη του πλοίου «ΕΛΛΗ Τ.» Η επαναδρομολόγησή του στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα», καθώς Cretan Lines και πλοιοκτήτης βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση και αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με τα σοβαρά ζητήματα οικονομικής φύσεως που έχουν προκύψει. Παρά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων δυο ημερών στην Αθήνα δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα στο προεδρείο του συνεταιρισμού και στον πλοιοκτήτη Δημήτρη Τζανετάτο, καθώς ο τελευταίος φέρεται να εμμένει στο εξώδικο που είχε αποστείλει προ ημερών και στην προειδοποίησή του ότι θα πάρει το πλοίο πίσω, εξαιτίας των μεγάλων οφειλών της Cretan Lines προς το πλήρωμα αλλά και προς την Εθνική Τράπεζα, με την οποία έχει συναφθεί το δάνειο ναύλωσης του «ΕΛΛΗ Τ».

Συνέχεια...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πληθαίνουν οι αυτοχειρίες στην Κρήτη

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στη χώρα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν τον κλοιό της οικονομικής κρίσης να σφίγγει ανυπόφορα και είτε εκδηλώνουν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη ζωή τους είτε επιλέγουν τελικά αυτό τον δρόμο, θεωρώντας τη συγκεκριμένη επιλογή ως διέξοδο στον αφόρητο ψυχικό πόνο που βιώνουν. Ραγδαία αύξηση της τάξης του 37% παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες από το 2009 έως το 2012 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Συνέχεια...

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το τμήμα του ΒΟΑΚ Πάνορμο-Εξάντης

Θετικές είναι οι εξελίξεις για το τμήμα του έργου Πάνορμο -Εξάντη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο Ρέθυμνο, του οποίου ο φάκελος της μελέτης έλαβε την προέγκριση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, αφού εκκρεμεί το «πράσινο φως» από τη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Συνέχεια...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα

Σχεδόν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που προβλέπουν οι 18 συνολικά εφαρμοστικές εγκύκλιοι των νέων μέτρων, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Oι αυξήσεις θα ξεκινούν από τα δύο χρόνια και θα φτάνουν έως και τα επτά, καθώς οι αλλαγές του νέου νόμου θα συμπέσουν με τις αυξήσεις που περιλαμβάνει ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Μήνυση δικηγόρου κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και 48χρονου χασισοκαλλιεργητή

Την ποινική δίωξη του 48χρονου από τα Ζωνιανά, κατοίκου Σισίου Λασιθίου, που φέρεται ως το ηγετικό μέλος των δυο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου και διέπρατταν κακουργηματικές πράξεις, του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου, καθώς και του Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ζητά με έγκληση-μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου ο ένας εκ των δυο δικηγόρων του Ηρακλείου, του οποίου το όνομα εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά την χορήγηση πιστοποιητικών τοξικομανίας σε άτομα μη τοξικομανή.

Συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η ΕΔΕ «δείχνει» υπευθύνους δυο υπαλλήλους της ΔΕΥΑΡ

Σε δυο εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ επιρρίπτεται η ευθύνη για την εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση από αστικά λύματα, που προκλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη θαλάσσια περιοχή των Περιβολίων, σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για το περιστατικό. Πρόκειται για τον υπάλληλο που είχε βάρδια το απόγευμα που υπερχείλισε ο αγωγός και για έναν ακόμα υπάλληλο του τμήματος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Και οι δυο παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τις ποινές που θα τους επιβληθούν.

Συνέχεια...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΤΕΛ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αναζητείται η χρυσή τομή για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας

Η βελτίωση της υπάρχουσας αστικής συγκοινωνίας αλλά και η επέκτασή της σε γειτονιές και συνοικίες τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Ρεθύμνου, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής Ρεθύμνου, η οποία φιλοδοξεί να συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους της βιώσιμης κινητικότητας, πάνω στην οποία βασίζονται τόσο οι μελέτες ανάπλασης όσο και η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης.

Συνέχεια...

ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ CRETAN LINES
Νέες διαπραγματεύσεις για το ΕΛΛΗ Τ.

Νέες επαφές με τον πλοιοκτήτη θα έχουν σήμερα και αύριο στην Αθήνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cretan Lines. Μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αποφασίστηκε εκπρόσωποι του συνεταιρισμού να μεταβούν στην πρωτεύουσα με σκοπό την οριστική διευθέτηση θεμάτων που εκκρεμούν σε σχέση με την επαναδρομολόγηση του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς.

Συνέχεια...

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Πρωταθλήτρια στην καλλιέργεια κάνναβης η Κρήτη


Μακράν την πρωτιά, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, κατέχει η Κρήτη στην καλλιέργεια και παραγωγή ινδικής κάνναβης. Το 2007, όταν μετά την μεγάλη παγκρήτια αστυνομική επιχείρηση, αρχής γενομένης από τα Ζωνιανά, δήθεν η δραστηριότητα των χασισοκαλλιεργητών δέχτηκε ισχυρό πλήγμα και περιορίστηκε, φαντάζει πολύ μακρινό. 

ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
3,5 εκατ. ευρώ για το έργο της καθαριότητας στον Δήμο Ρεθύμνου

Το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Ρεθύμνου τα επόμενα τρία χρόνια στον ιδιώτη εργολάβο που αναλαμβάνει το έργο της καθαριότητας και του οδοκαθαρισμού. Η ανάθεση του έργου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού, με το οποίο κατοχυρώθηκε το έργο στον εργολάβο, κι αυτό που απομένει είναι η έγκριση από το Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο και τον εργολάβο.

Συνέχεια...

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Θέμα χρόνου η προκήρυξη της μελέτης για τα έργα του λιμανιού


Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το θέμα της μελέτης για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου και αφορούν στην προστασία και αναβάθμισή του, καθώς και σε υποδομές ικανές την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων. Τα χρήματα για την μελέτη έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Κρήτης και είναι συνολικού ύψους 871.000 ευρώ. Το Λιμενικό Ταμείο τα τελευταία δύο χρόνια σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια προχώρησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και εξασφάλισαν τις εγκρίσεις που απαιτούνταν, ώστε να προκηρυχθεί τις επόμενες κιόλας μέρες η περιβόητη μελέτη.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Αμετανόητοι καταστρέφουν την πλατεία Μικρασιατών

Εικόνες ντροπής εξακολουθούν να καταγράφονται στην πλατειά Μικρασιατών στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου. Τα υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, οι φθορές και οι βανδαλισμοί, κυρίως στις τουαλέτες, κυριαρχούν, καθιστώντας το χώρο απρόσιτο, αφού ο φόβος κυριαρχεί ιδίως τις νυχτερινές ώρες.


Συνέχεια...

ΕΝΤΕΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των μελών του κυκλώματος

Μεγάλωσε ο αριθμός των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε στους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου που φέρονται να καλλιεργούσαν, διακινούσαν και εμπορευόταν ινδική κάνναβη, οι οποίοι παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, ο 48χρονος κτηνοτρόφος από τα Ζωνιανά-κάτοικος Σισίου Λασιθίου, που στην δικογραφία χαρακτηρίζεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που αριθμούσε περισσότερα από 50 άτομα.

Συνέχεια...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Από τις συμπληγάδες της Τρόικας που θα έχει τον τελικό λόγο, θα περάσει η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα χρέη τους. Περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από τα 200 ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για την ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων, ωστόσο οι ρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν, τελούν σε κάθε περίπτωση υπό την αίρεση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» για να ισχύσουν.

Συνέχεια...

ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ
Προγραμματισμός και στόχοι για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων


Τα βήματα που θα ακολουθήσουν ώστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να τεθεί σε εφαρμογή ο προγραμματισμός για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων, συζητήθηκαν χθες στην πρώτη συνεδρίαση του φορέα διαχείρισης που συστήθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αμαρίου και την Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, τον περασμένο Απρίλιο. 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Μέτρα αντιμετώπισης της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων

Ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε. Με βάση το ψήφισμα αποφασίστηκε να μην σταλεί κανένα στοιχείο στο υπουργείο και να μην εκδοθεί καμιά διαπιστωτική πράξη για την κατάργηση των θέσεων και την απόλυση των εργαζομένων.

Συνέχεια...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ
Μεγάλη συμμετοχή των Ρεθεμνιωτών στον ραδιομαραθώνιο για την ενίσχυση της Cretan Lines

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Ρεθεμνιωτών στον ραδιομαραθώνιο που πραγματοποίησε η Cretan Lines, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την επιστροφή του πλοίου ELLH T. στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, συγκεντρώθηκε ποσό που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ, ωστόσο το νούμερο δεν ήταν εφικτό να προσδιοριστεί με ακρίβεια στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καθώς εκτός από την καταβολή μετρητών χρημάτων εκ μέρους των πολιτών στα κιόσκια της πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων και στο Δημαρχείο, αλλά και στα γραφεία του συνεταιρισμού στην παραλία, υπήρξε αρκετός κόσμος που κατέθεσε χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Cretan Lines. Έτσι, το συνολικό ποσό εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί σήμερα από την διοίκηση της εταιρείας.

Συνέχεια...

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
Αισιοδοξία για την κατασκευή νέων σχολείων στον Δήμο Ρεθύμνου

Διάχυτη αισιοδοξία επικρατεί στη δημοτική αρχή για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων στο Δήμο Ρεθύμνου. Μετά από 33 χρόνια, δίχως την ανέγερση σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίσκεται πολύ κοντά η υλοποίηση του σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία Γυμνασίου-Λυκείου στην περιοχή του Σταυρωμένου και Γυμνασίου-Λυκείου στην περιοχή του Ατσιποπούλου. Επίσης, σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και το νέο δημοτικό σχολείο στο Γεράνι. Οι μελέτες των τριών σχολείων έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και ο Δήμος Ρεθύμνου αναμένει την οριστική απάντηση, ωστόσο ο δήμαρχος Ρεθύμνου τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση σχολικών έργων, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ περίπου.

Συνέχεια...

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Οκτώ κατηγορούμενοι πήραν τον δρόμο για τις φυλακές

Τέσσερα ακόμα άτομα, κατηγορούμενα ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στην Κρήτη την περασμένη Τρίτη και φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, διακίνησης όπλων και ζωοκλοπών, παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές, καθώς κρίθηκαν χθες προσωρινά κρατούμενα με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι, τρεις ημεδαποί μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος κτηνοτρόφος από την Δροσιά Μυλοποτάμου κι ένας αλλοδαπός-υπήκοος Αλβανίας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους ωστόσο προφορική απολογία έδωσε μόνο ο Αλβανός, δυο κατέθεσαν υπομνήματα και ένας αρνήθηκε να απολογηθεί σε αυτή την φάση επιφυλασσόμενος του δικαιώματός του να λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας και να απολογηθεί σε ένα περίπου μήνα.

Συνέχεια...

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αντιδρούν οι δήμαρχοι της Κρήτης

Άνω-κάτω έχουν γίνει οι Δήμοι της Κρήτης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, δείχνοντάς τους, ουσιαστικά, την πόρτα της εξόδου από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι του νησιού τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων και με ψήφισμα  που εξέδωσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους υπαλλήλους που εντάσσονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Συνέχεια...

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
Αποκολλήθηκε τμήμα στεγάστρου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου


Αναστάτωση προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όταν κατέρρευσε τμήμα του στεγάστρου στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του νομού. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, λένε οι εργαζόμενοι του ιδρύματος επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο σημείο είναι πολυσύχναστο, αλλά ευτυχώς λόγω της ώρας δεν βρισκόταν εκεί κανένας εργαζόμενος ή επισκέπτης. 

ΠΩΣ Η ΕΛ.ΑΣ. ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
Ο κοριός της ΕΥΠ ακούραστο «αυτί» πάνω από το νησί


Η παρακολούθηση των ατόμων που συνελήφθησαν την Τρίτη στους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου και φέρονται ως μέλη δυο εγκληματικών οργανώσεων που λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία, είχαν κοινό αρχηγό έναν 48χρονο από τα Ζωνιανά που είχε μετοικήσει στο Σίσι Λασιθίου και αριθμούσαν συνολικά 66 άτομα, μεταξύ των οποίων κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες, αστυνομικοί, γυναίκες και ανήλικοι, ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, όταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου έφτασαν συγκεκριμένες πληροφορίες για την εγκληματική δράση ενός 40χρονου κτηνοτρόφου από τα Ζωνιανά που κατοικεί στο Ηράκλειο (εξαδέλφου του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος) και ενός 42χρονου γεωκτηνοτρόφου από το Καστέλι Πεδιάδας Ηρακλείου.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΚΑΛΥΨΗ
Σχέσεις φιλίας και... πληροφόρησης αστυνομικών-χασισοκαλλιεργητών


Ποινική δίωξη για «Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου» και «Παράβαση καθήκοντος», άσκησε προχθές η εισαγγελέας Νεαπόλεως εναντίον των δυο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσαν σε νευραλγικές θέσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου. Πρόκειται για έναν 43χρονο αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και έναν 47χρονο αστυνομικό διευθυντή που υπηρετούσε στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ
«Υπό πίεση ο πρύτανης παρέπεμψε τον Αλεξανδρόπουλο»

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη των τριών Πανεπιστημιακών, που σύμφωνα με το Παραπεμπτικό Βούλευμα κατηγορούνται για την υπόθεση αδιαφανούς επιλογής φοιτητών στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2005, καθώς και του τότε πρύτανη που κατηγορείται για μη σύννομη παραπομπή του αείμνηστου καθηγητή Στέλιου Αλεξανδρόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή προέβη σε καταγγελίες σχετικές με παρανομίες και αυθαιρεσίες στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

Συνέχεια...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΥΣΜΕΝΗ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
«Ασφυξία» στον κλάδο του εμπορίου

Ιδιαίτερα δυσμενή, σε όλα τα πεδία του εμπορίου και ανεξάρτητα του μεγέθους των επιχειρήσεων, είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2012. Η βαθιά οικονομική ύφεση έπληξε την εμπορική δραστηριότητα σε όλη της την έκταση. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η νέα πτώση στον κύκλο εργασιών, η επιδείνωση της κερδοφορίας και η συρρίκνωση της κεφαλαιουχικής βάσης του εμπορίου.

Συνέχεια...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για τα μεταπτυχιακά


Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του καθηγητή Ε. Οικονόμου και τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη των τριών Πανεπιστημιακών, που σύμφωνα με το Παραπεμπτικό Βούλευμα κατηγορούνται για την υπόθεση αδιαφανούς επιλογής φοιτητών στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2005, 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές της Ρωσίας και της Σκανδιναβίας

Την ποιότητα των κρητικών προϊόντων αλλά και την γεύση τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών ποτών και τροφίμων από την Ρωσία και τις Σκανδιναβικές χώρες, που βρέθηκαν χθες στο Ρέθυμνο, όπου είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους 23 ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων. Οι μελλοντικές συνεργασίες, η προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων στα ράφια της Σκανδιναβίας και της Ρωσίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το νησί, που εν μέσω οικονομικής κρίσης αναζητά τρόπους ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Συνέχεια...

«ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ»
Ραδιομαραθώνιος από την Cretan Lines για την συγκέντρωση χρημάτων

Με κεντρικό σύνθημα «Για να επιστρέψει το καράβι στο Ρέθυμνο» η Cretan Lines διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα από τις 8:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ένα ραδιομαραθώνιο, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα, τα οποία χρειάζεται άμεσα για να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις που «τρέχουν» και αν δεν εξοφληθούν, τότε το πλοίο χάνεται.

Συνέχεια...

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τριάντα έξι εκπαιδευτικοί αποχωρούν από τις σχολικές αίθουσες

Εγκαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες, κρατούν τις αναμνήσεις από τους μαθητές τους βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους και ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Μια ζωή στην οποία θα τους συνοδεύει, πλέον, ο τίτλος του «συνταξιούχου καθηγητή». Ο λόγος για τους τριάντα έξι εκπαιδευτικούς που αποχωρούν από την εκπαίδευση, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στα γυμνάσια και στα λύκεια του νομού Ρεθύμνου.

Συνέχεια...

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

BAΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Aδίστακτα τα μέλη του κυκλώματος

Η πλέον των 3.000 σελίδων δικογραφία και οι περίπου 700 απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνει, υλικό για το οποίο έπρεπε να ενημερωθεί η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου, Μ. Κοντόγκονα, στάθηκαν αφορμή να καθυστερήσει η διαδικασία της απαγγελίας κατηγοριών και άσκησης ποινικής δίωξης κατά των δεκαέξι (16) ατόμων, μεταξύ των οποίων αξιωματικός, και αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ.

Συνέχεια...