Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΤΟ «ΕΛΛΗ» ΕΔΕΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ακτοπλοϊκή επανασύνδεση Ρεθύμνου-Πειραιά

• Θερμή υποδοχή στο πλοίο από εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες
• Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, σύμφωνα με την Cretan Lines


Μετά από χρόνια «ακτοπλοϊκού αποκλεισμού» το Ρέθυμνο θα επανασυνδεθεί με το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο «Έλλη Τ.» της Cretan Lines έδεσε χθες για πρώτη φορά στη μαρίνα της πόλης και από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, αναμένεται να δρομολογηθεί κανονικά στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς, εκτελώντας καθημερινά δρομολόγια.
Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Ρεθεμνιώτες, ήταν θερμή. Από την ώρα που έφτασε στο Ρέθυμνο, χθες το μεσημέρι, έως αργά το βράδυ, που ολοκληρώθηκε η εκδήλωση υποδοχής του πλοίου, με τη συμμετοχή τοπικών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στη μαρίνα για να ζήσουν από κοντά τις στιγμές και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του.



Συνέχεια...

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟ
Φορτία όπλων από την Αμερική με προορισμό την Κρήτη

Μια σοβαρή υπόθεση εμπορίας όπλων απασχολεί τις τελευταίες μέρες τις Αμερικανικές, Ιταλικές και Ελληνικές Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές, καθώς και την Αστυνομία Οικονομικού εγκλήματος. Συνδρομητικό ρόλο έχει και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει προχωρήσει σε σύλληψη ατόμου από το Ρέθυμνο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου έχει συλληφθεί ένας 67χρονος Ρεθυμνιώτης καλλιτέχνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές, κατόπιν παρακολούθησης των Αμερικανικών υπηρεσιών, έχουν φτάσει σε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας όπλων, ο δρόμος των οποίων ξεκινά από την Αμερική και καταλήγει στην Ελλάδα, ενώ ένα τουλάχιστον κοντέινερ που περιείχε μεγάλο αριθμό πολεμικών τυφεκίων (λέγεται για 100 τεμάχια) και χιλιάδες σφαίρες, που έφτασε στην Ζάκυνθο με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Νάπολης στην Ιταλία, είχε τελικό αποδέκτη τον Ρεθυμνιώτη που συνελήφθη.

Συνέχεια...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Χρωστάει στη ΔΕΗ το 40% των Ρεθεμνιωτών

• Aδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων
• Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκαν τα χρέη προς την επιχείρηση
• Αυξάνονται οι εντολές για διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος


Σε πρωτόγνωρο ποσοστό κυμαίνονται τα χρέη των Ρεθεμνιωτών στη ΔΕΗ. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί έχουν χτυπήσει «κόκκινο» εξαιτίας της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν ιδιώτες και επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι περιπτώσεις διακοπής παροχής ρεύματος.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, το 40% των πελατών της επιχείρησης στο νομό Ρεθύμνου οφείλει χρήματα από λογαριασμούς που έχουν λήξει και δεν έχουν πληρωθεί. Ποσοστό το οποίο κρίνεται από την επιχείρηση ως ιδιαίτερα υψηλό και ανησυχητικό συνάμα. Τα στοιχεία αφορούν το μήνα Μάιο του 2012, ενώ σημειώνεται ότι το ποσοστό παρουσιάζει διαρκώς αυξητικές τάσεις. 


Συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ
Τσουχτερά πρόστιμα από το Λιμεναρχείο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για παραβάσεις στη χερσαία ζώνη

Στο «μικροσκόπιο» των ανδρών του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου έχουν μπει οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή», καθώς φαίνεται πως οι επαγγελματίες εξακολουθούν να παρανομούν και να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα παρακωλύοντας σε πολλές περιπτώσεις την κυκλοφορία των πεζών, είτε τοποθετώντας καρέκλες σε εξωτερικό χώρο χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου.
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου έχουν βεβαιωθεί πενήντα παραβάσεις που αφορούν σε αυθαίρετη χρήση χώρου και οι αποφάσεις για την επιβολή των χρηματικών ποινών διανεμήθηκαν χθες στους επιχειρηματίες. Πρόκειται για επαγγελματίες οι οποίοι δεν τακτοποίησαν την οικονομική τους υποχρέωση προς το Λιμενικό Ταμείο με αποτέλεσμα να μην έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια κατάληψης χώρου.

Συνέχεια...

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Ξεκινά την Κυριακή η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Ξεκινά στις 8:00 το απόγευμα της Κυριακής η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου. Πρόκειται για τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου που ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, της κρητικής κουλτούρας και των εθίμων του νησιού και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό.
Για μια εβδομάδα ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία κάθε απόγευμα να παρακολουθούν την έκθεση αγροτικών προϊόντων, το παιδικό πρόγραμμα αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Κρασί, ρακή, λάδι, τυριά είναι λίγα μόνο από την πληθώρα των εδεσμάτων που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες, οι οποίοι παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακές μουσικές μελωδίες και όχι μόνο, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής των τοπικών προϊόντων.


Συνέχεια...

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Πληρώθηκαν οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων

Διαβεβαιώσεις από το Δήμο Ρεθύμνου για έγκαιρη καταβολή των χρημάτων στο εξής

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων καταβλήθηκαν χθες τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων. Μετά την ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών, που οδήγησε σε απόγνωση πολλά άτομα, οι 969 δικαιούχοι του νομού Ρεθύμνου εισέπραξαν το ποσό που αντιστοιχεί στο βοήθημα των μηνών Μαρτίου-Απριλίου και ευελπιστούν ότι στο εξής θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς όπως επισημαίνουν αυτά τα ελάχιστα χρήματα τα έχουν ανάγκη για να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.
Για την έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στο μέλλον διαβεβαιώνει η γενική γραμματέας του Δήμου Ρεθύμνου, Χρυσούλα Ψαρουδάκη, η οποία επισημαίνει ότι μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε κατά την επεξεργασία του μητρώου του συνόλου των δικαιούχων, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ρεθύμνου να «αποκλειστεί» από την πρώτη παρτίδα πληρωμών που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας, στο εξής η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη.


Συνέχεια...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Αύξηση 25% των αστέγων

• Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι χωρίς στέγη σε μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας
• Το 68% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
• Χάθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012



Στον αριθμό των αστέγων αποτυπώνονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000.
Ενδεικτικό της κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι άστεγοι δεν περιορίζονται πλέον στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμα και σε περιφερειακές πόλεις, όπως τα Χανιά και το Ηράκλειο.
Σύμφωνα, πάντως, με την Ε.Ε. το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά, συνολικά 11.000, εκ των οποίων οι 8.000 είναι Έλληνες.

Συνέχεια...

 

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αναμένονται εξελίξεις για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Αμαρίου

Στο στάδιο της αξιολόγησης εξακολουθεί να βρίσκεται η τεχνική προμελέτη του έργου


Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις για το έργο αναβάθμισης του ΧΥΤΑ Αμαρίου. Η διοίκηση της «Αμάρι Α.Ε.» παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει την τεχνική προμελέτη στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης από τον περασμένο Απρίλιο, ο ΕΣΔΑΚ δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έγκρισή της, καθώς αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη τη διεκπεραίωση υποθέσεων που σχετίζονται με έργα και μελέτες.
Ο πρόεδρος και στελέχη της «Αμάρι Α.Ε.», βρέθηκαν προχθές στο Ηράκλειο και είχαν επαφές με σκοπό τη δρομολόγηση του ζητήματος που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μαρκίδη, είναι πιθανό αύριο Παρασκευή η Περιφέρεια Κρήτης να λάβει στα χέρια της την τεχνική προμελέτη προκειμένου να ελέγξει το περιεχόμενό της και να διαπιστώσει αν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί σε περιφερειακό επίπεδο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης.


Συνέχεια...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Προχωρούν οι εργασίες στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας

Ζητούμενο παραμένει η φύλαξη της περιοχής

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας, του πρώτου μουσείου αρχαιολογικού χώρου του νησιού, το οποίο εκτελείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 2,5 εκ. ευρώ.
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του είναι οι δεκατρείς μήνες και προβλέπεται να έχει παραδοθεί τον επόμενο Μάιο για να μπορέσει να λειτουργήσει το 2013.
Η μελέτη του έργου του μουσείου αρχαιολογικού χώρου περιλαμβάνει το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του. Το μουσείο θα είναι ένας πολυχώρος αποθηκών και προβολής των εκθεμάτων με συνολικό εμβαδόν 1.630 τ.μ., εκ των οποίων τα 900 τ.μ. περίπου θα είναι ο ένας όροφος με το αίθριο και τα 730 τ.μ. το υπόγειο-αποθήκες. Στο μουσείο θα υπάρχει αίθουσα προβολών και στην είσοδο θα τοποθετηθούν οθόνες αφής, προκειμένου ο επισκέπτης να μπορεί γρήγορα και εύκολα να έχει πληροφορίες για τα εκθέματα.

Συνέχεια...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ XAMHΛΟΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Μικρότερες οι τουριστικές απώλειες της Κρήτης

• Πτώση 10% στις διανυκτερεύσεις και 20% στις προκρατήσεις στο νησί, σύμφωνα με έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου
• Εκτιμήσεις ότι η χρονιά θα κλείσει αρνητικά, με «βουτιά» στις πληρότητες και στα έσοδα των ελληνικών ξενοδοχείων
• Μετά τις εκλογές καταγράφεται μικρή αύξηση κρατήσεων στους δημοφιλείς προορισμούς


Καθοδική είναι η πορεία του ελληνικού τουρισμού το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι διανυκτερεύσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 25%, με τους μήνες Απρίλιο και Μάιο να είναι οι πιο απογοητευτικοί και να σημειώνουν μείωση της τάξεως του 35%.
Η μικρότερη μείωση, με ποσοστό 10%, καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Κρήτης και η μεγαλύτερη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (περίπου 50%) και την Πελοπόννησο (40%), αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίοδος αφορά μήνες κατά τους οποίους τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των περιοχών αυτών παραμένουν κλειστά.



Συνέχεια...

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προοπτική ένταξης του Δήμου Ρεθύμνου στη ρύθμιση αναθεώρησης του Κτηματολογίου

Προτείνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να σταματήσει άμεσα η ταλαιπωρία των πολιτών


Την απάντηση της εταιρείας «Κτηματολόγιο Α.Ε.» αναμένει ο Δήμος Ρεθύμνου για να ενταχθεί στη ρύθμιση για την αναθεώρηση του κτηματολογίου και τη συνολική διόρθωση της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων του νομού, στα κτηματολογικά διαγράμματα.
Με επιστολή που απέστειλε ο Δήμος στη διοίκηση της εταιρείας, της γνωστοποιεί την επιθυμία του για άμεση έναρξη των διαδικασιών υπαγωγής στο πρόγραμμα επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των ακινήτων, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για γρήγορη ένταξη στο πρόγραμμα, καθώς οι πολίτες του Ρεθύμνου ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας της ύπαρξης σοβαρών σφαλμάτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Επίσης, στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τοπογράφων Μηχανικών, επισημαίνει ότι οι συνέπειες της πληθώρας των λαθών έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, αφού παρατηρείται εμπλοκή κάθε αναπτυξιακής δράσης.


Συνέχεια...

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ
Βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου στο Δρυγιαδέ Βρύσσινα

Αποκατάσταση του δρόμου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των οικισμών της περιοχής

Σε ένα μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης στο δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής Δρυγιαδέ, το οποίο θα συνδέει τους οικισμούς του Βρύσσινα. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι επί σειρά ετών ταλαιπωρούνται, καθώς δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στις ιδιοκτησίες και τα βοσκοτόπια τους λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Χθες, υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου βελτίωσης του οδοστρώματος μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και του ανάδοχου εργολάβου, μια συνολική παρέμβαση στην περιοχή που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους, καθώς θα μπορούν μέσω αυτής της παρακαμπτηρίου οδού να μετακινούνται στους οικισμούς του Βρύσσινα χωρίς να χρειάζεται να διανύουν μεγάλη απόσταση όπως σήμερα.


Συνέχεια...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

• Απαιτούν την υπογραφή νέων συμβάσεων που θα διασφαλίζουν τα εισοδήματα των εργαζομένων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο απευθύνει το τοπικό σωματείο και το Εργατικό Κέντρο.
Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τα μέλη του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους με τις μειώσεις των μισθών τους να φτάνουν ακόμα και το 50%. Η μετενέργεια όπως είπαν για τον κλάδο τους λήγει στις 18 Ιουλίου, ωστόσο κάποιοι προέτρεξαν με απειλές και εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους και οι ίδιοι δεν έχουν, όπως τόνισαν, άλλο τρόπο αντίδρασης παρά τις κινητοποιήσεις.

Συνέχεια...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΛΙΜΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Ο Κ. Παπούλιας στις Βρυξέλλες - «Ζητείται» υπουργός Οικονομικών

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όχι ο υπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής της αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου
• Νέο «τσάρο» ψάχνει η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Β. Ράπανου να μην αποδεχθεί το πόστο
- Επαφές σήμερα του Α. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι, λόγω της ασθένειας του Αντώνη Σαμαρά, την Ελλάδα θα εκπροσωπούσε στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το γραφείο του πρωθυπουργού εξεδόθη νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τίθεται τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Η απόφαση ελήφθη ώστε η ελληνική συμμετοχή να είναι σύμφωνη με όσα ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα που εν προκειμένω απαιτούν εκπροσώπηση από πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών και όχι από υπουργούς της κυβέρνησης, όπως εσφαλμένα αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε.


Συνέχεια... 

ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο

Εκστρατεία ενημέρωσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου για τα απορρίμματα, πραγματοποίησαν χθες ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο την εκ νέου πληροφόρηση των κατοίκων και των επαγγελματιών για τις ώρες κατά τις οποίες γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου αλλά και την ευαισθητοποίησή τους για το θέμα.
Σακούλες με σκουπίδια στις εισόδους των σπιτιών και των καταστημάτων αλλά και λάδια από τις επιχειρήσεις εστίασης στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου τείνουν να γίνουν εικόνες καθημερινές για τους επισκέπτες, οι οποίοι αντικρίζουν την ασκήμια στα παραδοσιακά στενά.
Τόσο οι κάτοικοι όσο και επαγγελματίες αποδεικνύουν με την συμπεριφορά τους πως δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες καθαριότητας για την Παλιά Πόλη.

Συνέχεια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ
Αυξομειώσεις στις βάσεις και στα πέντε πεδία

Τι δηλώνουν οι μαθητές στα «Ρ.Ν.» για τους στόχους και τα συναισθήματά τους


Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Λίγα λεπτά πριν από τις 13:00 χθες το μεσημέρι, αναρτήθηκαν στα λύκεια του Ρεθύμνου οι πίνακες των αποτελεσμάτων, με τους τελειόφοιτους να σπεύδουν για να μάθουν αν το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα.
Χαμόγελα ευτυχίας αλλά και δάκρυα αποτυχίας, συνέθεσαν το κοντράστ των συναισθημάτων στα σχολεία της πόλης, από μαθητές και μαθήτριες που διαπίστωσαν πως η τελική βαθμολογία τους είτε τους δίνει το «διαβατήριο» για τη σχολή της αρεσκείας τους είτε τους αναγκάζει να επιλέξουν μια από τις επόμενες επιλογές τους, που ενδεχομένως δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις τους.


Συνέχεια...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ενημερωτικές δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών

Δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις εξαρτήσεις

Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων διοργανώνουν σήμερα τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ρεθύμνου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Σε τρία σημεία της πόλης και ειδικότερα στην Μικρή Αγορά (Μεγάλη Πόρτα), στο μουσείο Λότζια και έξω από το δημαρχείο θα έχουν στηθεί τρία περίπτερα, όπου η επιστημονική ομάδα του κέντρου θα βρίσκεται εκεί για να διανείμει έντυπο υλικό και να ενημερώνει τους πολίτες για τις εξαρτήσεις αλλά και τις υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές που υπάρχουν στον νομό.
Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον ρόλο της πρόληψης, καθώς όπως τόνισαν στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου τα μέλη του κέντρου, τα τελευταία δύο χρόνια λόγω και της οικονομικής συγκυρίας έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαρτήσεις πολιτών από ουσίες και η ανάγκη για ψυχοκοινωνική υποστήριξη είναι μεγαλύτερη.

Συνέχεια...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Τα πρώτα μέτρα ανάπτυξης από την κυβέρνηση

• Στόχος η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η στήριξη της επιχειρηματικότητας
• Στις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και η αντιμετώπιση της ακρίβειας


Τα πρώτα αναπτυξιακά μέτρα εξήγγειλε η κυβέρνηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κώστας Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής του υπουργείου, τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού» και έθεσε τρεις στόχους, προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε θετικό πρόσημο και ανάπτυξη: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την αύξηση της ρευστότητας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
 

Συνέχεια...

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Κατηγορούμενοι για κακουργήματα φαρμακοποιοί και γιατροί

• Λίγο πριν τα μεσάνυχτα διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα για τους τρείς από τους πέντε, κρατούνται μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών
• Ελεύθεροι με όρους οι άλλοι δυο

Μαραθώνια ήταν η απολογία των φαρμακοποιών και των γιατρών από το Ρέθυμνο, που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές με σκοπό τη διάθεση φαρμάκων σε τρίτους, ζημιώνοντας χιλιάδες ευρώ το ασφαλιστικό ταμείο του ΟΓΑ.
Κατηγορούμενοι είναι τρείς φαρμακοποιοί ιδιοκτήτες δυο φαρμακείων, ενός της ενδοχώρας και ενός της πόλης του Ρεθύμνου καθώς και δυο γιατροί, ζεύγος μεταξύ τους, με ειδικότητα πνευμονολόγου και ειδικού οικογενειακού γιατρού αντίστοιχα.
Οι κατηγορίες και για τους πέντε ίδιες και σε βαθμό κακουργήματος: για απάτη, πλαστογραφία από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

 Συνέχεια...




ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Σχεδιασμός για αναβάθμιση του λιμανιού της Αγίας Γαλήνης

Αποκατάσταση της ζημιάς στον προσήνεμο μόλο και αξιοποίηση της προμελέτης του Λ.Τ.


Η ανάδειξη και αξιοποίηση του λιμανιού της Αγίας Γαλήνης στα νότια του Ρεθύμνου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μαρίνα αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Αγίου Βασιλείου, που φιλοδοξεί μέσα από τον προγραμματισμό της, σε συνεργασία πάντα με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπάρχουν και ταυτόχρονα να κινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να επισπευθούν οι μελέτες που ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια και αφορούν σε μια συνολική παρέμβαση στο λιμάνι.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες μια πρώτη συνάντηση του δήμαρχου Γιάννη Πιπεράκη, της αντιπεριφερειάρχη Μαίρης Λιονή και εκπροσώπων του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου με αποκλειστικό θέμα τα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα στην περιοχή αφενός για την ασφάλεια του λιμανιού και αφετέρου για την αναβάθμιση του.


Συνέχεια...

ΣΕ 15 ΧΩΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
Ξεκίνησε η ανακύκλωση στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Θετικά ανταποκρίνονται οι πολίτες, αφού σε μια εβδομάδα μειώθηκε ο όγκος των σκουπιδιών που συλλέγουν τα απορριμματοφόρα


Ξεκίνησε η ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπου έχουν τοποθετηθεί 115 κάδοι ανακύκλωσης σε 15 συνολικά χωριά της περιοχής.
Μέσα σε μια εβδομάδα η ανταπόκριση των δημοτών ανέδειξε την περιβαλλοντική τους συνείδηση, αφού ο όγκος των απορριμμάτων που περισυνέλλεγαν τα απορριμματοφόρα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ήταν σημαντικά μειωμένος.
Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει συνάψει ετήσια σύμβαση με το Δήμο Ρεθύμνου με αυτοκίνητο του οποίου γίνεται η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου καταβάλλει το ποσό των 12.000 ευρώ για τα έξοδα του φορτηγού αξιοποιώντας δικό του προσωπικό.


Συνέχεια...

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ενεργειακός Προγραμματισμός στο Δήμο Ρεθύμνου

Στην ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ενέργεια που διεξήχθη στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνου. Οι αντιδήμαρχοι Ματθαίος Τσιμπισκάκης και Τάσος Παπαδουράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσαν το παρών στη διεθνή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες, λαμβάνοντας μέρος σε συνέδρια, ημερίδες και εκθέσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος «MEDEEA: Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές Περιοχές».
Στις Βρυξέλλες συζητήθηκε το θέμα του τοπικού ενεργειακού προγραμματισμού στους Δήμους, με συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, καθώς και των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Συνέχεια...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.
Τρικομματική κυβέρνηση με 39 στελέχη

• «Ο ελληνικός λαός είναι το αφεντικό μας» το μήνυμα του Α. Σαμαρά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιo
• Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε περικοπές στους μισθούς υπουργών - υφυπουργών και περιορισμό στη χρήση κρατικών αυτοκινήτων


Την πρόθεσή του να δημιουργήσει για κάθε υπουργείο ένα χρονοδιάγραμμα με όλα αυτά που πρέπει να γίνουν εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο την αποτελεσματικότητα και ανακοίνωσε περικοπές κατά 30% στους μισθούς των υπουργών και των υφυπουργών, καθώς και περιορισμό στη χρήση κρατικών αυτοκινήτων στα μέλη της κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ένα είναι το αφεντικό μας: ο ελληνικός λαός. Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Θα το πετύχουμε λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Με νοιάζει το έργο και το αποτέλεσμα».


Συνέχεια... 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ισχυρή η θέση της Κρήτης στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη

• Περιθώρια ανάπτυξης στο νησί με προϋπόθεση την παροχή προϊόντος υψηλής ποιότητας
• Στο Ρέθυμνο βρέθηκε χθες η Επιτροπή Τουρισμού-Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού έχει η Κρήτη, αρκεί τα επόμενα χρόνια να προετοιμαστεί κατάλληλα για να προσφέρει στους επισκέπτες που την επιλέγουν ως προορισμό για τις διακοπές τους, ένα τουριστικό προϊόν αναβαθμισμένο, υψηλής ποιότητας, που θα δίνει αξία στα χρήματα που δαπανούν οι τουρίστες.
Στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα προωθεί την Ευρώπη ως ενιαίο προορισμό στην παγκόσμια αγορά.
Στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη η Ελλάδα και η Κρήτη κατέχουν ξεχωριστή θέση, η οποία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή εφόσον υπάρξει προγραμματισμός και υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του προσφερόμενου προϊόντος και της προσέλκυσης επισκεπτών από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αρνητική γνωμοδότηση για τα αιολικά πάρκα σε Καλή Συκιά και Λαμπινή

Απειλές εις βάρος Περιφερειακών Συμβούλων από πολίτες για την έγκριση της δημιουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού στη Χερσόνησο


Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του μεγάλου αιολικού-αντλητικού-υδροηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη.
Μετά την απόφαση της Επιτροπής να γνωμοδοτήσει θετικά επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία του αντλησιοταμιευτικού σταθμού στο Δήμο Χερσονήσου, κάτοικοι της περιοχής και φορείς που αντιδρούν στην εγκατάσταση βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και εκτόξευσαν χαρακτηρισμούς και απειλές εις βάρος περιφερειακών συμβούλων, με αποτέλεσμα η αίθουσα συνεδριάσεων να μετατραπεί σε «αρένα».
Τελικά, στη χθεσινή συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, τα μέλη της αποφάσισαν θετικά κατά πλειοψηφία για τη δημιουργία του αντλησιοταμιευτικού σταθμού στα Μάλλια και το Κράσι του δήμου Χερσονήσου, με το σκεπτικό ότι η θετική γνωμοδότηση δόθηκε υπό όρους που να διασφαλίζουν τους φυσικούς πόρους της περιοχής και την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.


Συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Εκστρατεία καθαρισμού στα δάση του Ευληγιά, του Άη Γιάννη και του Μασταμπά

Στόχος η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών


Εκστρατεία καθαρισμού στα τρία περιαστικά δάση της πόλης του Ρεθύμνου διοργανώνει το Σάββατο το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με όλες τις εθελοντικές ομάδες με στόχο να απομακρυνθούν κάθε λογής σκουπίδια τα οποία ασυνείδητοι έριξαν εκεί.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως των δασών του Ευληγιά, του Άη Γιάννη και του Μασταμπά που αποτελούν τους μοναδικούς πνεύμονες της πόλης μας και όπως δυστυχώς έχει αποδειχτεί δεν δείχνουμε τη δέουσα προσοχή, αντιθέτως τους θέτουμε σε κίνδυνο αφήνοντας εκεί σκουπίδια.


Συνέχεια...

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

O ANTΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ OΡΚΙΣΤΗΚΕ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

• Σήμερα η ορκωμοσία του ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος
• Τεχνοκράτες, εξωκοινοβουλευτικά στελέχη κοινής αποδοχής και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι υπουργοί και υφυπουργοί

Το αργότερο μέχρι σήμερα το απόγευμα θα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του πρώτου σε εκλογική δύναμη κόμματος, δηλαδή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού της χώρας, παραλαμβάνοντας τα ηνία από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
«Ζητώ από τον ελληνικό λαό πατριωτισμό, αρραγή, εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη ώστε με τη βοήθεια του Θεού να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μια ώρα νωρίτερα από την κρίση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς στις πρώτες του δηλώσεις.
Κυβερνητικοί εταίροι της Ν.Δ. στη νέα κυβέρνηση «μακράς πνοής», όπως επιδιώκεται, είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ., με την οριστικοποίηση της τριμερούς συμφωνίας να «δίνει» συνολικά 179 κοινοβουλευτικές έδρες στο νέο κυβερνητικό σχήμα (Ν.Δ. 129, ΠΑΣΟΚ 33, ΔΗΜ.ΑΡ. 17).

Συνέχεια...

Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΤΟΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ
Η Αστυνομία έφτασε στον δράστη του τροχαίου που κόστισε τη ζωή της 5χρονης Γερμανίδας

Τρία εικοσιτετράωρα στάθηκαν αρκετά για να εντοπιστεί και να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου ο οδηγός που το πρωί της περασμένης Κυριακής, με το Ι.Χ. που οδηγούσε παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε, στην περιοχή της Σκαλέτας το 5χρονο κοριτσάκι από την Γερμανία που βρισκόταν στο Ρέθυμνο με την οικογένειά του για διακοπές.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για έναν 23χρονο υπήκοο Λετονίας, που ήρθε πριν ενάμιση μήνα στο Ρέθυμνο ως υπάλληλος ρώσικου τουριστικού πρακτορείου που δραστηριοποιείται στην Κρήτη και ανέλαβε την εξυπηρέτηση των Ρώσων τουριστών-πελατών στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Την μετακίνησή τους δηλαδή, με αυτοκίνητο του γραφείου, και την μεταφορά τους από το ξενοδοχείο που διαμένουν κάθε φορά σε διάφορα σημεία στον ένα ή τον άλλο νομό για ψώνια, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
Χθες το πρωί, εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση, σωματικές βλάβες από αμέλεια και για σωρεία παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.

Συνέχεια...

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ
Σύνδεση με το διαδίκτυο στα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου


Νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία δίδονται με την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου να έχουν γρήγορη σύνδεση με το διαδίκτυο. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το οποίο ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με την τοποθέτηση του δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο Ρεθύμνου και σε αυτή την φάση ολοκληρώνεται η μελέτη από πλευράς Πανεπιστημίου Κρήτης για να γίνει στη συνέχεια η σύνδεση με το διαδίκτυο στα σχολεία.
Τα ευρυζωνικά αυτά δίκτυα δίδουν τη δυνατότητα αξιόπιστης σύνδεσης με το διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες με διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων και στιγμιαία λήψη και αποστολή πολυμεσικού υλικού (εικόνα, ήχος και κείμενα).


Συνέχεια...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ.
Προ των πυλών η νέα κυβέρνηση

• Σήμερα αναμένεται η ενεργοποίηση της συμφωνίας των Α. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη
• Καθορίστηκε το κοινό προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας
• Δυσκολίες στη σύνθεση του σχήματος


Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την οριστικοποίηση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά βρίσκονται μια ανάσα από την ενεργοποίηση της τριμερούς συμφωνίας και οι διεργασίες είναι πιθανό να ολοκληρωθούν μέσα στην ημέρα, δηλαδή εντός της προθεσμίας της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς.
Η πρωινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη φαίνεται ότι έθεσε τις βάσεις για επίσπευση των διαδικασιών και η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί πιθανότατα σήμερα, έπειτα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Συνέχεια... 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Προβολή και προώθηση της κρητικής διατροφής με πιστοποιημένα εστιατόρια

Η προβολή και διάδοση της κρητικής διατροφής αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία εκτιμά πως αυτό είναι ένα καθοριστικό βήμα για την προώθησή της και επενδύει με διάφορους τρόπους στο στόχο αυτό που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή αλλά και του τριτογενή τομέα.
Παραγωγοί και επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό μπορούν, όπως τονίζεται, να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη από την κρητική διατροφή η οποία είναι ευρέως γνωστή.
Η Περιφέρεια Κρήτης θέτει τα μέσα για την προβολή και διάδοσή της και οι επιχειρηματίες καλούνται να ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή που γίνεται χρησιμοποιώντας στα καταστήματά τους αποκλειστικά και μόνο κρητικά προϊόντα.

Συνέχεια...

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗΣ
Τα νοικοκυριά μειώνουν ακόμα και την κατανάλωση νερού

Πρόταση για την επέκταση του βιολογικού Ρεθύμνου θα υποβάλλει η ΔΕΥΑΡ


Μείωση στην κατανάλωση νερού δείχνουν τα στοιχεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου, τους πρώτους μήνες του 2012. Οι περικοπές των νοικοκυριών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως δεν περιορίζονται στα περιττά έξοδα αλλά και σε βασικές καθημερινές ανάγκες, καθώς οι μηνιαίοι λογαριασμοί είναι «φουσκωμένοι» και τα πορτοφόλια...άδεια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Στέλιο Παπαδάκη-Πιατά, φέτος παρουσιάζεται μείωση της τάξεως του 10% στην κατανάλωση του νερού συγκριτικά με πέρσι, κάτι που φανερώνει πως οι Ρεθεμνιώτες έγιναν πιο φειδωλοί αλλά και πιο προσεκτικοί στη χρήση του πολυτιμότερου αγαθού και δεν το καταναλώνουν άσκοπα.


Συνέχεια...

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αισιοδοξία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

• Ίσως και σήμερα κοινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
• Συμφωνία Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, θετική αλλά υπό όρους η Δημοκρατική Αριστερά
• Άκαρπες οι επαφές του προέδρου της Ν.Δ. με Α. Τσίπρα και Π. Καμμένο


Μια περιπετειώδης περίοδος για την πολιτική ζωή της χώρας, που χαρακτηρίστηκε από ακυβερνησία και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, είναι πιθανό να τελειώσει ακόμα και σήμερα, καθώς η προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας οδηγείται σε κοινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εντός της προθεσμίας της διερευνητικής εντολής, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι, αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της 17ης Ιουνίου.
Την αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα τόνισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα το βράδυ πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας.


Συνέχεια... 

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΔΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ανέγερση του κτιρίου Κοινωνικής Μέριμνας στο Μασταμπά

Περιλαμβάνει ΚΑΠΗ και βρεφονηπιακό σταθμό -Είκοσι τέσσερις μήνες εργασιών προβλέπει το χρονοδιάγραμμα

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και του ανάδοχου εργολάβου για το έργο που αφορά στην ανέγερση του κτιρίου Κοινωνικής Μέριμνας για το οποίο έχει εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά, μια δομή που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και παιδιά, ενώ θα δώσει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα αποκατάστασης της οδού Μαρκέλλου αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο δρόμο.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 4,5 εκ. ευρώ, ενώ με την έκπτωση η κατασκευή του θα κοστίσει περίπου τριάμισι εκ. ευρώ. Ο ανάδοχος εργολάβος θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες με σύμμαχο τον καλό καιρό, ενώ εκτιμάται ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα από τους 24 μήνες που προβλέπει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.


Συνέχεια... 

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ Ι.Χ. ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
Με τη σορό του 5χρονου παιδιού τους επιστρέφουν στη Γερμανία

Με τη σορό της μονάκριβης 5χρονης κόρης τους αγκαλιά, με ανείπωτο πόνο στην ψυχή και μ’ ένα μεγάλο παράπονο για τον οδηγό του Ι.Χ. που χτύπησε το παιδί αλλά το εγκατέλειψε, επιστρέφει σήμερα στην πατρίδα του, τη Γερμανία, το νεαρό ζεύγος που ήρθε στο Ρέθυμνο για διακοπές, όπως εξάλλου έκανε κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο τόπος μας αποτελούσε τον αγαπημένο του προορισμό για ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές, και έζησε τον χειρότερο εφιάλτη που μπορεί να επιφυλάσσει η μοίρα σε γονείς.
Το 5χρονο κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο, στις 11:00 περίπου το πρωί της Κυριακής, μπροστά στα μάτια της μητέρας του όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο που διέμεναν, στην Σκαλέτα. Το αυτοκίνητο φαίνεται να πέρασε πάνω από το σώμα του παιδιού προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στην σπλήνα και το συκώτι που λίγη ώρα αργότερα απέβησαν μοιραία για την τρυφερή ζωή του.


Συνέχεια...

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η δύναμη των κομμάτων στην Περιφέρεια και ανά νομό

Η θεαματική αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Κρήτη που του έδωσαν την πρωτιά με διαφορά από το δεύτερο κόμμα περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες, η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Δεξιάς παράταξης μετά την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. που της έδωσαν στο νησί τη δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και η περαιτέρω έστω και ελαφρά συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφέρειας, πήρε 112.688 ψήφους, έναντι 56.776 τον Μάιο, συγκέντρωσε ποσοστό 32,10% έναντι 15,81% του Μαΐου και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με διαφορά. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «άλωσε» το ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ στις εκλογές της Κυριακής προσέλκυσε ψηφοφόρους του πράσινου κόμματος κατά κύριο λόγο, που τον Μάιο είχαν κατευθυνθεί σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς αλλά αυτή την φορά μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Συνέχεια...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ
Ο λαός έδωσε εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας

• Πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά στις πολιτικές δυνάμεις για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας
• Συντριβή του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, και στους τέσσερις νομούς επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
• Στο Ρέθυμνο, αύξησε τη δύναμή του και διατήρησε άνετα την έδρα του, άλλαξε χέρια η δεύτερη έδρα και πέρασε στη Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ, εκλέγονται Ανδρέας Ξανθός και Γιάννης Κεφαλογιάννης

Προ των ευθυνών τους θέτει ο ελληνικός λαός τις πολιτικές δυνάμεις, ζητώντας τους με την ψήφο τους να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Κάτι που οφείλουν να πράξουν άμεσα, ώστε η χώρα να αποφύγει την ακυβερνησία, την αβεβαιότητα και την αστάθεια και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.
Οι κάλπες έδωσαν επτακομματική βουλή, στερώντας ωστόσο την αυτοδυναμία, με τη Ν.Δ. να δίνει την εκλογική μάχη στήθος με στήθος με τον ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει τελικά το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη θέση με αυξημένη τη δύναμή του σε σχέση με τον Μάιο κατά 10 περίπου μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 29,66%.
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, συνέχισε την ανοδική του πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 10 μονάδες τα ποσοστά του και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 26,89%.

Συνέχεια...


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Οι Έλληνες αποφασίζουν για το μέλλον τους

• Mε το δίλημμα ευρώ ή δραχμή Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «παλεύουν» για την πρωτιά
• Στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος


Πρώτη φορά, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, οι Έλληνες καλούνται αύριο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για δεύτερη φορά μέσα σε σαράντα μέρες. Κι αν οι εκλογές της 6ης Μαΐου είχαν χαρακτηριστεί ως οι πλέον κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής περιόδου, οι εκλογές της Κυριακής είναι ακόμα πιο κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, καθώς κρίνεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και η αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα αλλά ως ένα μεγάλο βαθμό και η περαιτέρω ευρωπαϊκή της πορεία.
Με το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη και την κομματική αντιπαράθεση να βρίσκεται στο κόκκινο, κυρίως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που φέρονται να «διαγκωνίζονται» για την πρωτιά αλλά όχι πάντως, όπως φαίνεται, για την αυτοδυναμία, 9.850.802 πολίτες, καλούνται σε λίγες ώρες να προσέλθουν στις κάλπες και να εκλέξουν με την ψήφο τους τα κόμματα που επιθυμούν και ει δυνατόν εκείνο ή εκείνα που θα σχηματίσουν την αυριανή κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διαχείριση της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδό της.


Συνέχεια... 

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Συνεχίζεται η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

• Επίσημη ενημέρωση ζήτησαν χθες οι νεφροπαθείς
• Επιστολή της αντιπεριφερειάρχη για το σχέδιο του οργανισμού


Κανονικά θα συνεχίσει τη λειτουργία της η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, διαβεβαίωσε χθες τους ασθενείς ο διοικητής του ιδρύματος, επισημαίνοντας πως οι παραιτήσεις των ιατρών δεν έγιναν δεκτές.
Χθες το μεσημέρι επικράτησε ένταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, στον δεύτερο όροφο του οποίου συγκεντρώθηκαν οι νεφροπαθείς ζητώντας εξηγήσεις από τη διοίκηση για το μέλλον της μονάδας και για το αν τελικά θα χρειαστεί να απευθύνονται στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ηρακλείου.
Οι ασθενείς, θορυβημένοι από τις παραιτήσεις του ιατρικού προσωπικού της μονάδας αλλά και από τις προειδοποιήσεις των γιατρών που τους ενημέρωσαν να απευθύνονται στο εξής σε άλλα νοσοκομεία, διανύοντας τρεις φορές την εβδομάδα δεκάδες χιλιόμετρα για να υποστούν την επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης θέλησαν να ενημερωθούν επίσημα και από την διοίκηση για το τί θα γίνει στο εξής με τους ασθενείς.



Συνέχεια...

ΑΝΑΒΙΩΣΕ XΘEΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ CRETA FARM
Το Δικαστήριο έκρινε υπαίτιο του δυστυχήματος τον οδηγό του λεωφορείου

• Τέσσερα χρόνια για κάθε έναν από τους τέσσερις νεκρούς και τρία χρόνια για κάθε έναν από τους πέντε τραυματίες

Το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε τον Ιούνιο του 2006 την κοινωνία του Ρεθύμνου, βύθισε στο πένθος τέσσερις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και ταλαιπώρησε για πολύ μεγάλο διάστημα άλλες πέντε οικογένειες μέλη των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.
Πρόκειται για την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου 2006, στον Αδελιανό Κάμπο στην περιοχή του Πλατανιά και ειδικότερα στο 65ο χλμ. της εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου, όταν το λεωφορείο της εταιρείας Creta Farm γεμάτο εργαζόμενους τους οποίους μετέφερε στα σπίτια τους, κατευθυνόμενο προς Ρέθυμνο, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία να μπει ξανά στην κανονική του πορεία ύστερα από στάση που είχε πραγματοποιήσει για να αποβιβάσει κάποιους απ’ τους επιβάτες, συγκρούστηκε με βυτιοφόρο της εταιρείας ΕΚΟ που ακολουθούσε, φορτωμένο με 35 τόνους κηροζίνης και κατευθυνόταν από το Ηράκλειο στην 115 Πτέρυγα Μάχης.


Συνέχεια... 

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Πάνω από 100 νέα «λουκέτα» στην αγορά

• Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου, 124 επιχειρήσεις διέκοψαν τη λειτουργία τους
• Παρά την οικονομική κρίση, ιδρύθηκαν 173 νέες στην πόλη και στην ενδοχώρα
• Σε αδιέξοδο οι επιχειρηματίες που προσδοκούσαν σε άνοδο του τζίρου από τον τουρισμό


Εμφανή είναι τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης στην αγορά του Ρεθύμνου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν καθημερινά αγώνα για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, ενώ αρκετές είναι αυτές που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και έχουν διακόψει ήδη τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, τους πρώτους έξι μήνες του 2012 (από 1/1/12-13/6/12) συνολικά 124 επιχειρήσεις στο νομό έβαλαν «λουκέτο». Η εικόνα είναι θλιβερή σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως στις λεωφόρους Κουντουριώτη, Σταμαθιουδάκη, Παχλά, στις οδούς Μοάτσου, Αρκαδίου, Εθνικής Αντιστάσεως, όπου η μια επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη και στις βιτρίνες το «ενοικιάζεται» παίρνει τη θέση των εμπορευμάτων.


Συνέχεια... 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ενίσχυση διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας και του κρητικού πολιτισμού

Με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης του Δήμου Ρεθύμνου ήρθαν σε επαφή με τον μεγάλο κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη μαθαίνοντας πράγματα για την ζωή και το έργο του μέσα από το παιχνίδι και το κουκλοθέατρο.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣυνΠόλις» που μεταξύ των στόχων του είναι η διάδοση της κρητικής ιστορίας και του κρητικού πολιτισμού μέσα από τα σχολεία.
Χθες τα μέλη του συλλόγου μαζί με μια μουσειοπαιδαγωγό από το ίδρυμα «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» βρέθηκαν στο σχολείο όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Συνέχεια...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
Από τις πολιτικές εξελίξεις εξαρτάται ο τουρισμός

• Περιθώρια ανάκαμψης βλέπουν οι φορείς του κλάδου, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου
• «Πάγωμα» κρατήσεων και μείωση άνω του 30% στα ξενοδοχεία της Κρήτης


Από τις πολιτικές εξελίξεις θα εξαρτηθεί το μέλλον της φετινής τουριστικής περιόδου. Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη από τους τουριστικούς φορείς, καθώς ο σχηματισμός κυβέρνησης, η πολιτική σταθερότητα και η βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, είναι στοιχεία ικανά για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, τους εναπομείναντες καλοκαιρινούς μήνες.
Αν και η τρέχουσα σεζόν είναι από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, με τις κρατήσεις να ακολουθούν φθίνουσα πορεία μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι άνθρωποι του κλάδου εκπέμπουν μήνυμα αισιοδοξίας για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης. Αρκεί στη χώρα να επικρατήσει πολιτική σταθερότητα και στο εξωτερικό να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός που δεν βάζει σε περιπέτειες τους τουρίστες που την επιλέγουν για τις διακοπές τους.


Συνέχεια... 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Πρόσκληση στους ψηφοφόρους της ΔΗ.ΣΥ. να στηρίξουν τη Ν.Δ.

• Αισιόδοξη για την εκλογική νίκη της Ν.Δ. στον νομό-Απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. αλλά ιδίως στους 6.500 πολίτες που στις εκλογές της 6ης Μαΐου στήριξαν τη Δημοκρατική Συμμαχία, να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής απηύθυνε χθες από το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας στο νησί, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πρωτιά του κόμματος στο νομό μετά και τον «πολιτικό γάμο» της ΔΗ.ΣΥ. με την Ν.Δ., καλώντας σε συστράτευση και ενότητα τον κρητικό λαό.
Η ίδια μάλιστα περιέγραψε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, επανέλαβε το διακύβευμα των εκλογών και την επιτακτική ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ και της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευτούν στο ευρωπαϊκό μέτωπο, αφήνοντας στην άκρη τα προσωπικά και βάζοντας ως προτεραιότητα την πατρίδα, κάτι που όπως είπε έκανε πρώτα η ίδια για το καλό της Ελλάδας.

Συνέχεια...

ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ο βιολογικός Μυλοποτάμου και το αποχετευτικό Μαρουλά

Δυο σημαντικά έργα που δίνουν λύση στο πρόβλημα των λυμάτων στην περιοχή του Μυλοποτάμου και του Μαρουλά, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό στη Δημοτική Ενότητα Κουλούκωνα και για το αποχετευτικό δίκτυο στον Μαρουλά του Δήμου Ρεθύμνου.
Τα έργα εντάχθηκαν στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση τού Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, με απόφαση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.
Το έργο με τίτλο «Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στους οικισμούς των Δ.Ε. Κουλούκωνα και Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου« έχει προϋπολογισμό 8.837.965.62 ευρώ και το έργο με τίτλο «Αποχέτευση οικισμού Μαρουλά Δήμου Ρεθύμνου» έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συνέχεια...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ
Αγωνία για τους νεφροπαθείς

• O νέος Οργανισμός που προτείνει το υπουργείο Υγείας άναψε «φωτιές» στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
• Προτείνεται μείωση γιατρών και κλινών και κατάργηση τμημάτων που ήδη λειτουργούν


Έντονη ανησυχία στους νεφροπαθείς του νομού προκάλεσε η προειδοποίηση των γιατρών ότι θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους, απόφαση που εφόσον υλοποιηθεί τελικά σήμερα, οι αιμοκαθαιρούμενοι θα πρέπει να μετακινούνται στα νοσοκομεία γειτονικών νομών για να εξυπηρετηθούν.
Η αντίδραση των γιατρών οφείλεται στο γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας προτείνει νέο Οργανισμό Λειτουργίας στο Νοσοκομείο, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ιδρύματος, καθώς περιλαμβάνει λιγότερες θέσεις γιατρών, λιγότερες κλίνες και καταργεί τμήματα που σήμερα λειτουργούν κανονικά.


Συνέχεια... 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Ο τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του Φ. Κουβέλη με παραγωγικούς φορείς

Εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε και από τις δυο πλευρές η συνάντηση που είχαν ο Φώτης Κουβέλης και οι παραγωγικοί φορείς στο Ρέθυμνο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο πλαίσιο των προεκλογικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε νομούς της χώρας, βρέθηκε στο Ρέθυμνο το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και πέραν των επαφών που είχε με στελέχη του κόμματος, προσκάλεσε σε συζήτηση τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε τοπικό επίπεδο ο κλάδος του τουρισμού, του εμπορίου και της εστίασης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κ. Κουβέλη, του επεσήμανε την απουσία θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης από την προεκλογική ατζέντα των πολικών κομμάτων, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο συχνή η μεταξύ τους επικοινωνία, καθώς είναι αρκετά και σοβαρά τα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της χώρας.

Συνέχεια...


ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Με αφορμή τον εορτασμό της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «ΑιματοΚρήτης», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe direct) της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 10ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών για τη σημασία της πράξης.
Ήδη χθες στο σχολείο βρεθήκαν εκπρόσωποι του Παγκρήτιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με εκπρόσωπο της Περιφέρειας, όπου μέσα από παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις πέρασαν στα παιδιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
«Κάθε Αιμοδότης είναι ένας Ήρωας» είναι το σύνθημα που δόθηκε στα παιδιά, ενώ το αίμα που θα συγκεντρωθεί την Πέμπτη θα διατεθεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Δεν θα υπάρξει τράπεζα αίματος και κάθε αιμοδότης θα παραλάβει ατομική κάρτα για να καλύψει τυχόν ανάγκες που προκύψουν…

Συνέχεια...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Στα περσινά επίπεδα οι αφίξεις τουριστών

• Άνοδος 15% στο αεροδρόμιο Χανίων, μείωση 3% στο Ηράκλειο το πρώτο πεντάμηνο του 2012
• Οι πτήσεις χαμηλού κόστους τονώνουν την κίνηση - Μειωμένος ο μέσος όρος διαμονής στα ξενοδοχεία


Στα περσινά επίπεδα κυμαίνονται οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Κρήτη εν αντιθέσει με τις περισσότερες περιοχές της χώρας, στις οποίες καταγράφονται απώλειες συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το πρώτο πεντάμηνο του 2012 έχουν αφιχθεί αεροπορικώς στο νησί μας από το εξωτερικό 469.899 τουρίστες, αριθμός ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2011, οπότε οι τουριστικές αφίξεις ήταν 465.524.
Ανοδικά κινείται το αεροδρόμιο των Χανίων και, μάλιστα, σε ποσοστό 15,15%, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2012, ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων ανήλθε σε 126.298 έναντι 109.679 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.


Συνέχεια... 

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 17ΧΡΟΝΟΣ
Νέο περιστατικό μέθης ανήλικου σε νυχτερινό κέντρο

• Το αλκοολ υπάρχει και πωλείται σε κάθε σημείο - Ανεξέλεγκτη η προμήθεια και κατανάλωση του από τους ανήλικους


Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί καλά καλά μια εβδομάδα από το περιστατικό οξείας μέθης ανήλικου κοριτσιού το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση εξ αιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος σε κέντρο διασκέδασης (κλαμπ), δεν πέρασε μια εβδομάδα από την δημοσιοποίηση της πανελλαδικής έρευνας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας οι ανήλικοι του Ρεθύμνου κατέχουν την πρωτιά σε κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που δείχνει τις σοβαρές διαστάσεις του προβλήματος στον τόπο μας, και τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκε νέο περιστατικό μέθης ανήλικου και πάλι σε κλαμπ.
Μεθυσμένο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ένα 17χρονο αγόρι στο οποίο άμεσα προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια από το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ κρίθηκε επιβεβλημένη η παραμονή του για νοσηλεία μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οπότε και πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του.


Συνέχεια...