Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Τι προβλέπει το νέο ενιαίο μισθολόγιο

• Στα 780 ευρώ ο κατώτατος βασικός μισθός στο Δημόσιο
• Στις 2.200 ευρώ ο ανώτατος
 
Στις 2.200 ευρώ διαμορφώνεται, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο ανώτατος μισθός μαζί με τα παραπάνω επιδόματα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στις 2.700 ευρώ το μηνά, κάτι που σημαίνει ότι οι υψηλόμισθοι υπάλληλοι του Δημοσίου θα υποστούν απώλειες που θα φτάνουν έως και τα 1.500 ευρώ το μήνα.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Τίτλοι τέλους σήμερα για την κλινική «Ασκληπιός»


«Λουκέτο» μπαίνει από σήμερα στην ιδιωτική κλινική Ασκληπιός μετά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία η μισθώτρια εταιρία καλείτο να επαναμεταβιβάσει τις άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας της κλινικής αλλά και να αποδώσει το κτίριο της κλινικής στην οικογένεια Λίτινα, που είναι και η ιδιοκτήτρια.
Πριν ένα μήνα περίπου το προσωπικό που αριθμεί τριάντα και πλέον εργαζόμενους ενημερώθηκε από τη διοίκηση, ότι σήμερα 30 Σεπτεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα εργασίας τους. Ήδη, από τις 15 Σεπτεμβρίου, η κλινική δεν δέχεται άλλα περιστατικά ούτε πραγματοποιεί εργαστηριακές εξετάσεις. 


Συνέχεια...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΠΑΝΟΜ
Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την αγορά του εξοπλισμού του νοσοκομείου

Στους χώρους του παλαιού ΤΕΠ θα μεταφερθεί το ακτινολογικό
 
Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΟΜ η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του εξοπλισμού του νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 2,5εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη στην εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για σαράντα πέντε ημέρες και αμέσως μετά, δηλαδή μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσει η κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους. Καλώς εχόντων των πραγμάτων σε έξι μήνες θα επιλεγεί ανάδοχος. Σε περίπτωση ενστάσεων όμως το διάστημα αυτό μπορεί να διαρκέσει και εννέα μήνες. Εν τω μεταξύ με θετικό μάτι βλέπει η διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ την πρόταση του νοσοκομείου Ρεθύμνου για την αξιοποίηση των χώρων που παλαιότερα στεγαζόταν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Η οικονομική κρίση αύξησε την κίνηση στη λαϊκή αγορά

Αναζητούν ποιοτικά προϊόντα σε φθηνές τιμές

Αυξημένη είναι η κίνηση στη λαϊκή αγορά του Ρεθύμνου το τελευταίο διάστημα, αφού όπως φαίνεται οι καταναλωτές περιμένουν πώς και πώς για να κάνουν τα ψώνια τους σε οικονομικές τιμές.
Οι υπαίθριοι πάγκοι με φρούτα και λαχανικά, που στήνονται τρεις φορές την εβδομάδα σε διαφορετικά σημεία της πόλης προσελκύουν πλέον πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι ελέω κρίσης φροντίζουν να προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα και γνωρίζουν καλά πως η ποιότητα των προϊόντων της λαϊκής είναι πολύ καλή την ίδια ώρα που η τιμή τους είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι παραγωγοί έχουν δει το τζίρο τους να αυξάνεται, αφού όπως λένε οι ίδιοι βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για τα λιπάσματα και τις εργασίες που απαιτεί η παραγωγή των προϊόντων τους, χωρίς να μεταφέρουν στη συνέχεια το κόστος αυτό στην τιμή του εμπορεύματός τους.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

6.500 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011
Ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης από τον τουρισμό

• Αλλάζει το σκηνικό από τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται αύξηση της ανεργίας
• Πληθαίνουν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι εργατικές διαφορές εργαζομένων-εργοδοτών
 
Σημαντική συνεισφορά στην ενίσχυση της απασχόλησης στο νομό Ρεθύμνου είχε για μια ακόμα χρονιά ο τουρισμός. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης προκάλεσε τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες καλύφθηκαν από άτομα που έμειναν χωρίς δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επειδή, ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων αυτών αφορά εποχική απασχόληση σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και καταστήματα εστίασης και αναψυχής, από τα μέσα Οκτωβρίου το σκηνικό θα αλλάξει καθώς μετά το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων, το ποσοστό της ανεργίας στο νομό αναμένεται να αυξηθεί. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μείωση της τιμής των ενοικίων των κυλικείων ζητούν οι μισθωτές


Μείωση της τιμής των ενοικίων ζητούν οι μισθωτές των κυλικείων των δημόσιων σχολείων του νομού, καθώς όπως υποστηρίζουν αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σοβαρές δυσκολίες αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η πτώση του τζίρου τους έχει μειωθεί ως και 50% σε σχέση με το 2009. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μισθωτών κυλικείων είχαν χθες συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Γεωργαλή, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που τους απασχολεί ζητώντας μια μείωση της τιμής του μισθώματός τους άμεσα, αφού όπως του ανέφεραν δυσκολεύονται να καταβάλλουν την πρώτη δόση ως οφείλουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Συνέχεια...

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ
«Το Ρέθυμνο δεν είναι ένας τόπος όπου πηγαίνεις, αλλά απ’ όπου επιστρέφεις»

Απονομή βραβείων «φιλίας» σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες
 
Πλημμύρισε από κόσμο το βράδυ της Τρίτης το θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα με Έλληνες και τουρίστες να επισφραγίζουν τους δεσμούς αγάπης και φιλίας, γιορτάζοντας για μια ακόμα χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Μία ημέρα που το Ρέθυμνο τιμά κάθε χρόνο με σειρά εκδηλώσεων που φέτος εντάχθηκαν στο «Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών».
Η βραδιά ξεκίνησε με κρητική παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα του Κωστή Κουτελιδάκη και του Γιάννη Βρεττού, Σαββάκη, Ηλιάκη, Γαϊτανάκη και Αθανασάκη και τους χορευτές του Κέντρου Νέων του δήμου Ρεθύμνου να ξεσηκώνουν τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν χαρίζοντάς τους το θερμότερο χειροκρότημα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Χρωστούν στη ΔΕΗ 6.000 Ρεθεμνιώτες

• Σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης το 10% των ενεργών πελατών του νομού έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές
• Αυξάνονται οι καταναλωτές που τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους μετά τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης
 
Τον λογαριασμό του ρεύματος στη ΔΕΗ δυσκολεύονται να πληρώσουν εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες. Ιδιοκτήτες κατοικιών και καταστημάτων, επιχειρηματίες, ενοικιαστές, αγρότες βρίσκονται στη λίστα των οφειλετών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και ήδη μεγάλο ποσοστό αυτών έχει έρθει αντιμέτωπο με τη διακοπή της παροχής ρεύματος.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης στην Κρήτη, η ΔΕΗ στο νομό Ρεθύμνου έχει περίπου 60.000 ενεργούς πελάτες, το 10% εκ των οποίων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βάσει των στοιχείων του πρώτου οκταμήνου του 2011.
 

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αναγκαία η άμεση ίδρυση δεύτερου επαγγελματικού λυκείου

Αυξημένη η προτίμηση των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ


Την άμεση ίδρυση ενός δεύτερου επαγγελματικού λυκείου που θα λειτουργήσει ήδη από την επόμενη σχολική χρονιά θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, η δημοτική επιτροπή παιδείας προκειμένου να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα χώρου που αντιμετωπίζει σήμερα το ΕΠΑΛ. Η στροφή των μαθητών στην επαγγελματική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια έχει ήδη δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στο σχολικό συγκρότημα, με την κατάσταση φέτος να έχει φτάσει στο απροχώρητο σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Γεωργαλής. Ήδη φέτος έχουν δημιουργηθεί οκτώ τμήματα από έξι που ήταν πέρυσι στο ΕΠΑΛ στην α’ λυκείου και έντεκα τμήματα στη β’ λυκείου. Συνολικά το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα μετρά 700 μαθητές, ενώ αρκετές αιτήσεις μαθητών δεν ικανοποιήθηκαν.

Συνέχεια...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Συστράτευση για τον ελληνικό τουρισμό

• Αφίξεις +10%, αύξηση των εισπράξεων κατά 14%, συνεισφορά 35,3 δισ. ευρώ φέτος στο ΑΕΠ

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα το 2011, παρά τις αρνητικές συγκυρίες, το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον στην χώρα μας, τις κοινωνικές αναταραχές αλλά και την στοχευμένη επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα από ΜΜΕ του εξωτερικού, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο τουρισμός σταθερά εξακολουθεί να παραμένει η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη και συνεισφέροντας δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας.

Συνέχεια...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του ΓΠΣ του δήμου Ρεθύμνου

Δεν καταργούνται οι ζώνες πρασίνου, αρχαιολογικοί χώροι, και ζώνες υψηλής παραγωγικότητας
 
Οδηγίες στο δήμο Ρεθύμνου δίδει με έγγραφο της η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος για την αναθεώρηση του ΓΠΣ.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που δίδει τις κατευθύνσεις στις οποίες καλείται να βασιστεί ο δήμος και να προχωρήσει στις διορθωτικές παρεμβάσεις της μελέτης, σύμφωνα με τα όσα το υπουργείο αναφέρει, για να καταθέσει στην συνέχεια προς έγκριση τα σχέδια του στην περιφέρεια Κρήτης.
Στο έγγραφο αυτό μάλιστα ξεκαθαρίζεται ένα μεγάλο θέμα που απασχολούσε το δήμο, το οποίο αφορούσε στις ζώνες προστασίας ΖΟΕ. 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ
Νέα κόντρα ΔΕΥΑΡ και ΟΑΔΥΚ για τα τιμολόγια νερού

• Ο Δήμος Ρεθύμνου διεκδικεί αναδρομική ισχύ της σύμβασης και για τα προηγούμενα χρόνια
• Δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η δικαστική οδός λέει ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ρεθύμνου

«Φωτιές» άναψε η δήλωση του γενικού διευθυντή του ΟΑΔΥΚ Μάρκου Πατερλάκη για το ύψος των οφειλών της ΔΕΥΑΡ, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο ανέρχονται στις 700.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ρεθύμνου, φανερά ενοχλημένος πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας άδικη και υπέρογκη τη χρέωση αυτή υποστηρίζοντας ότι είχε υπάρξει προφορική συμφωνία με τον οργανισμό για αναδρομική ισχύ της σύμβασης που υπεγράφη το 2011, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΥΑΡ πρέπει να καταβάλλει στον ΟΑΔΥΚ 140.000 ευρώ ετησίως.
Η διαμάχη μεταξύ ΟΑΔΥΚ και ΔΕΥΑΡ με φόντο τις οφειλές των περασμένων ετών της δημοτικής επιχείρησης προς τον οργανισμό ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης φαίνεται να μην έχει τέλος. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Δράσεις για την πρόληψη των πυρκαγιών στην ύπαιθρο

Συστάσεις στους κτηνοτρόφους και εκστρατεία ενημέρωσης σε όλους τους δήμους του νομού

Με μια καμπάνια ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πυροσβεστική, αστυνομία, δήμους και περιφέρεια, θα επιχειρήσουν οι αρχές να ευαισθητοποιήσουν κυρίως τους κτηνοτρόφους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πράξη τους, να καίνε τα βοσκοτόπια τους θεωρώντας ότι θα πυκνώσει με τον τρόπο αυτό η βλάστησή τους.
Χθες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου παρουσία των υπηρεσιών αλλά και των υπεύθυνων πολιτικής προστασίας των δήμων, συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους δυο επόμενους μήνες ώστε να μπει «φρένο» στην τεράστια καταστροφή που συντελείται από φωτιές που εκδηλώνονται στην ύπαιθρο από λάθος ή παράλειψη κτηνοτρόφων που εκτελούν τις εργασίες αυτές.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΤΙΡΙΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Η ακίνητη περιουσία του Δήμου Ρεθύμνου

• Ολοκληρώθηκε η λίστα από το γραφείο καταγραφής και προστασίας της δημοτικής περιουσίας
• Σχεδιασμός για την αξιοποίηση της από τη δημοτική αρχή
 
Κτίρια, οικόπεδα και αγροτικές εκτάσεις πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων αποτελούν την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ρεθύμνου. Η διαδικασία της δημιουργίας μιας λίστας που θα περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του «Καλλικρατικού» Δήμου ολοκληρώθηκε από το γραφείο καταγραφής και προστασίας της δημοτικής περιουσίας, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων και τους αντιδημάρχους και πλέον ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση της.
Η συγκεκριμένη λίστα αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του δημάρχου και των συνεργατών του, οι οποίοι για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν με ακρίβεια τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι εκτάσεις και τα ακίνητα στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του διευρυμένου Δήμου Ρεθύμνου.

ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
Από 0,98 έως και 1,05 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ρέθυμνο

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση από τα πρατήρια του νομού

Μπορεί φέτος να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά όσο περίμεναν από την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, διαδικασία η οποία μετατέθηκε για το 2012, ωστόσο η σημαντική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει ως αποτέλεσμα η τιμή να καταγράφει σημαντική άνοδο.
Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νησί αναμένεται να κυμανθεί από 0,98 ευρώ έως και 1,05 ευρώ το λίτρο, τη στιγμή που πέρυσι τέτοια περίοδο η τιμή του πετρελαίου στο νομό Ρεθύμνου κυμαινόταν από 0,71 ευρώ και έφτανε έως τα 0,76 ευρώ το λίτρο.


Συνέχεια...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»
Ανησυχία για την άμετρη αδειοδότηση αιολικών πάρκων

• Ομάδες πολιτών ζητούν από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παρουσιάσουν το σχέδιο για τις επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί

Η «στοχοποίηση» των βουνών της Κρήτης από μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας αλλά και επενδυτών του εξωτερικού ως σημεία ιδανικά για να επενδύσουν στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δηλαδή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ο μεγάλος αριθμός αδειών που έχει χορηγήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη δημιουργία αιολικών πάρκων και στους τέσσερεις νομούς, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία, προβληματισμό και αντιδράσεις σε ομάδες πολιτών οι οποίοι ενίσταται στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να αναπτυχθούν οι επενδύσεις αυτές στην Κρήτη, τον οποίο θεωρούν ως καταστροφικό για το φυσικό πλούτο του νησιού και το περιβάλλον.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Καλύπτονται τα κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Παραλαμβάνονται σταδιακά και τα υπόλοιπα βιβλία

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου. Οι θέσεις των εκπαιδευτικών καλύπτονται με τις αποσπάσεις και τους αναπληρωτές, διαδικασία η όποια αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ σιγά-σιγά διευθετείται και το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα βιβλία.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχει ήδη παραληφθεί το 56% των σχολικών εγχειριδίων, ενώ κανονικά λειτουργούν και τα ολοήμερα μετά την κάλυψη των θέσεων ειδικοτήτων, όπου ήδη οι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους. Κάποια κενά που παραμένουν αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των αποσπάσεων, αλλά και οι διορισμοί αναπληρωτών, σύμφωνα πάντα με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Στάθη Κοντογιάννη.


Συνέχεια... 



ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ο Δήμος Ρεθύμνου περνά στην ψηφιακή εποχή

Στόχος η αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω διαδικτύου
 
Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να δημοπρατηθούν τα δύο έργα πληροφορικής του δήμου Ρεθύμνου, που εντάχθηκαν στις 18 Αυγούστου στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση». Πρόκειται για τη συνέχεια συστημάτων πού είχαν ξεκινήσει στο δήμο Ρεθύμνου από το πρόγραμμα «κοινωνία της πληροφορίας». Σκοπός του έργου είναι να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες του δήμου και δεύτερον να αναδειχθούν διαδικτυακά οι πολιτιστικοί θησαυροί του μητροπολιτικού δήμου.
Το Ρέθυμνο φιλοδοξεί και επενδύει στην ψηφιακή εποχή με προηγμένες διαδικτυακές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν όχι μόνο τις συναλλαγές, αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών με παράλληλη μείωση του κόστους λειτουργία του δήμου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ
Νέα πίστωση χρόνου από τη διοίκηση της Αμάρι Α.Ε. στους δήμους

Νέα πίστωση χρόνου αποφάσισε να δώσει στους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου η διοίκηση της Αμάρι Α.Ε, η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση προειδοποιούσε με αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ εξαιτίας συσσωρευμένων χρεών. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις εκ μέρους των δήμων που εξυπηρετούνται από τον μοναδικό χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο νομό, έχουν καταστήσει οριακή τη λειτουργία του με αποτέλεσμα η Αμάρι Α.Ε. να ζητά άμεση λύση στο πρόβλημα.
Μετά από επικοινωνία που είχαν χθες το πρωί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Μαρκίδης, με το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη συμφωνήθηκε να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του ΧΥΤΑ και την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση των τριών εμπλεκομένων δημάρχων (Γ. Μαρινάκης, Δ. Κόκκινος, Γ. Πιπεράκης) με εκπροσώπους της Αμάρι ΑΕ, ώστε να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα και από κοινού να βρεθεί μια λύση.
 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν έχω-Δεν πληρώνω» συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις της, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μικρή, αν και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου βρέθηκαν επίσης για να διαμαρτυρηθούν εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης και εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων.
Εκ μέρους των εργαζομένων της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, ο κ. Μανώλης Ηλιάκης δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία πάει να διαλυθεί. Αν δεν αντισταθούμε, αν δεν δηλώσουμε ανυπακοή η Ελλάδα μπορεί να σωθεί αλλά όχι οι Έλληνες. 
 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

OYΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Σπεύδουν στη ΔΕΗ για να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος ακινήτων

• Ιδιοκτήτες καταθέτουν αιτήσεις διακοπής παροχής ηλεκτροδότησης σε ακατοίκητα σπίτια και κλειστά καταστήματα
• Ενοικιαστές σπεύδουν να αλλάξουν ονοματεπώνυμο στους λογαριασμούς ρεύματος για να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι

Κοσμοσυρροή παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη ΔΕΗ Ρεθύμνου εξαιτίας της επιβολής του νέου ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία, το οποίο θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Αν και στη διεύθυνση του τοπικού υποκαταστήματος δεν έχει φτάσει ακόμα η σχετική εγκύκλιος με οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο κόσμος σπεύδει καθημερινά ζητώντας πληροφορίες και πραγματοποιώντας διαδικασίες που θα τον απαλλάξουν από την καταβολή του ειδικού τέλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΜΑΡΙ Α.Ε.
Προειδοποίηση για αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ

Ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις από τους Δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου

Σε αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αμαρίου από αύριο Παρασκευή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας Αμάρι Α.Ε., εξαιτίας των χρημάτων που της οφείλουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Από τις αρχές του έτους οι δήμοι του νομού έχουν καταβάλλει από ελάχιστα έως καθόλου χρήματα για την εναπόθεση των απορριμμάτων στο χώρο υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ να υπολειτουργεί και οι εργαζόμενοι να κάνουν υπομονή όλο αυτό το διάστημα, εισπράττοντας μικρές προκαταβολές έναντι του μισθού τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμάρι ΑΕ, η καταβολή χρημάτων από τους δήμους Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου είναι μηδενική, ενώ ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ περίπου έχει καταβάλλει από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα ο Δήμος Ρεθύμνου.


Συνέχεια...

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΡΑΝΙΟΥ
Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για τις παρεμβάσεις στα σχολεία

Υπεγράφη μόλις χθες η σύμβαση του δήμου Ρεθύμνης με τον ανάδοχο εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα να υλοποιήσει την πρώτη φάση των εργασιών σε σχολικά συγκροτήματα του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου.
Θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την σκεπή του δημοτικού σχολείου Γερανίου, η οποία είναι ετοιμόρροπη και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το δυνατόν συντομότερο ίσως και σήμερα μετά από σχετική παράκληση που έγινε στον ανάδοχο. Η οροφή, που αποτελείται από ξύλο και κεραμίδι, έχει κριθεί επικίνδυνη από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, που πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο και πρότειναν την άμεση αντικατάστασή της.
 



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ
Ολοκληρώνεται ο φάκελος του έργου του σπηλαίου Γερανίου

Στόχος η επισκεψιμότητα του σπηλαίου και η τουριστική αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του
 
Ενάμιση μήνα μετά την αυτοψία στο σπήλαιο Γερανίου από τον προϊστάμενο της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος του ΥΠΠΟ, Ε. Καμπούρογλου και ο φάκελος για το έργο ανάδειξης του σπηλαίου και τουριστικής αξιοποίησης του περιβάλλοντα χώρου βρίσκεται στην τελική του φάση.
Η αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη παραδόθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Ν. Φωκά Κ. Ηλιάκη την Τρίτη στον κ. Καμπούρογλου, ο οποίος θα κάνει τις τελευταίες παρατηρήσεις και επισημάνσεις προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες και στη συνέχεια να κατατεθεί προς έγκριση στο Κέντρο Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για να διεκδικηθεί ακολούθως χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
«Θέμα ηθικής η φοροδιαφυγή»


Η φοροδιαφυγή είναι θέμα ηθικής και η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους πολίτες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πάταξη της διαφθοράς. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας που εκπονήθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρουσιάστηκε χθες στο Ρέθυμνο.
Όπως προκύπτει από την έρευνα με τίτλο: «Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα» θεωρείται από τους πολίτες ως η πλέον φυσιολογική αντίδραση για ένα κράτος το οποίο είναι διεφθαρμένο. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία, όπως τόνισαν οι ειδικοί, σε αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα χρονική στιγμή, είναι η προσπάθεια εξειδίκευσης εκείνων των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και στη συνέχεια το ενισχύουν.

Συνέχεια...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Προσπαθούν να αποφύγουν την έκτακτη εισφορά

• Θα ξεπεράσουν τις 10.000 στο νομό οι αιτήσεις για διαγραφή του βεβαιωθέντος ποσού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της ΔΟΥ
• Φορολογούμενοι δηλώνουν αγροτικές επιδοτήσεις σε διαφορετικούς κωδικούς από αυτούς που αναφέρονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους

Με τον «εφιάλτη» που ονομάζεται έκτακτη εισφορά ζουν τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες, οι οποίοι σπεύδουν στην τοπική Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία είτε για να καταβάλλουν το αντίτιμο που τους αναλογεί, είτε για να επιχειρήσουν να απαλλαγούν από την επιπλέον οικονομική υποχρέωση που επέβαλλε στους φορολογούμενους το κράτος. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει εκκαθαριστικά σημειώματα, σε κάθε ένα από τα οποία υπάρχουν τρεις έκτακτες εισφορές: αλληλεγγύης, αντικειμενικών δαπανών και επιτηδεύματος, οι οποίες καταβάλλονται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις και η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για όσους η εισφορά βεβαιώθηκε μέσα στον Αύγουστο.

Συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Εκπονούνται οι μελέτες από το Λιμενικό Ταμείο και την Αρχαιολογία

Εξασφαλισμένο κονδύλι 700.000 ευρώ για το έργο στο φρούριο
 
Η αποκατάσταση των τειχών του φρουρίου της Φορτέτζας αποτελεί εδώ και καιρό μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής προκειμένου να προστατέψει το ιστορικό μνημείο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των φυτών που έχουν αναπτυχθεί στα τείχη του.
Ήδη το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με την 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την καθοριστική βοήθεια της Αρχαιολογίας Χανίων, που έχει ανάλογη εμπειρία τεχνογνωσία και εξειδίκευση για την εκπόνηση τέτοιων μελετών, εργάζονται πυρετωδώς, καταμετρώντας το συνολικό εμβαδόν, το οποίο ανέρχεται σε 11.500 τ.μ., που σημαίνει ότι καταγράφονται σχεδόν μια προς μια οι 28.700 λίθοι που αριθμούν το κτίριο και οι οποίοι εξετάζονται εξονυχιστικά για να διαπιστωθούν με σαφήνεια και ακρίβεια οι «παθογένειες» που υπάρχουν και να ολοκληρωθεί μια αναλυτική μελέτη.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΚΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού στην Κρήτη

• Πρόταση για τη δημιουργία ενός περιφερειακού πλαισίου οργάνωσης από τον περιφερειάρχη
 
Στην οργάνωση και στην ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού στην Κρήτη στοχεύει η Περιφέρεια σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί μια νέα «τουριστική ευκαιρία» που παρουσιάζεται στο νησί. Η βελτίωση και η διεύρυνση της τουριστικής ελκυστικότητας της Κρήτης, μέσω ενός θεσμού που αφορά εργαζόμενους, νέους, οικογένειες, ηλικιωμένους, άτομα περιορισμένων φυσικών δυνατοτήτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις δραστηριότητες των διακοπών, θα βασιστεί σε δέκα σημεία-παρεμβάσεις, στα οποία αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης, σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικός Τουρισμός-Μια νέα ευκαιρία για τον κρητικό τουρισμό».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Το νοσοκομείο θα εξυπηρετεί τους εννέα νεφροπαθείς του Ασκληπιού


Το ενδεχόμενο λουκέτου στην ιδιωτική κλινική Ασκληπιός έχει θορυβήσει τους εννέα νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται εκεί σχεδόν καθημερινά για την αιμοκάθαρση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λάβει την διαβεβαίωση ότι θα μπορούν να περιθάλπονται στην κλινική για ένα ακόμα μήνα και ειδικότερα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, χωρίς κανένας όμως να τους διασφαλίζει την περαιτέρω εξυπηρέτηση τους από αυτήν.
Η αγωνία και η ανησυχία των ασθενών και των συγγενών τους είναι έντονη και η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με την οποία ήρθαν σε επαφή, ευαισθητοποιημένη με το θέμα και αναλογιζόμενη τη σοβαρότητα του προβλήματος που θα προκύψει για τους ανθρώπους αυτούς σε περίπτωση που η κλινική κλείσει, εμφανίστηκε διατεθειμένη να βάλει κάτω από την «ομπρέλα» του νοσηλευτικού ιδρύματος τα εννέα αυτά άτομα.


Συνέχεια...

ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ
Κινδυνεύει το ακαδημαϊκό εξάμηνο, προειδοποιεί το υπουργείο Παιδείας

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι φοιτητές

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η κατάληψη στις σχολές της πανεπιστημιούπολης Γάλλου ενώ από την Τρίτη στο χορό των κινητοποιήσεων βρίσκεται και το παράρτημα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο. Οι φοιτητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση που αφορά στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όπως τόνισαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλίες για ενημέρωση και των πολιτών του Ρεθύμνου.
Η υπουργός Παιδείας από την πλευρά της επισημαίνει πως πλέον ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο είναι ορατός υποστηρίζοντας πως αυτό θα συμβεί αν δεν συμπληρωθούν δεκατρείς εβδομάδες μαθημάτων και οι φοιτητές από την πλευρά τους απαντούν πως δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις του υπουργείου, υποστηρίζοντας πως και η εξεταστική περίοδος είναι διασφαλισμένη.

Συνέχεια...

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡ
Υπαίθριοι χώροι «καταφύγια» για κατανάλωση αλκοόλ

• Πλατείες, πάρκα και παραλίες αντικαθιστούν την απαγορευμένη είσοδο στα καταστήματα διασκέδασης

Το πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους, έχει επισημανθεί κατά κόρον τους τελευταίους μήνες ότι δεν είναι αστυνομικό αλλά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Όπως έχει επίσης επισημανθεί ότι το οινόπνευμα δεν είναι απαραίτητο να το βρει ένα παιδί μόνο σε μπαρ, καφετέριες ή κλαμπ αλλά μπορεί να το αγοράσει από το ελεύθερο εμπόριο ανεμπόδιστα και να το καταναλώσει σε ιδιωτικό ή υπαίθριο χώρο που δεν μπορεί να ελεγχθεί από την Αστυνομία.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΑΕΔ
Το επίδομα ανεργίας μοναδικό εισόδημα για 8.000 Ρεθεμνιώτες

• Ξεπερνούν τις 10.000 ετησίως τα άτομα που αναζητούν εργασία στο νομό
• Σημαντική αύξηση καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια

Εκατοντάδες είναι οι Ρεθεμνιώτες που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και έχουν πλέον σαν βασικό εισόδημα τα λιγοστά χρήματα του ταμείου ανεργίας. Ο αριθμός των ατόμων που εγγράφεται στις λίστες του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ ολοένα και μεγαλώνει, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια καταγράφεται μεγάλη αύξηση στην κατηγορία των επιδοτούμενων ανέργων.
Σε επίπεδο νομού, περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι ετησίως εισπράττουν το επίδομα ανεργίας, αριθμός αρκετά αυξημένος εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια που η λίστα έφτανε περίπου τα 5.500 άτομα. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων έμειναν χωρίς δουλειά μετά από αρκετά έτη συνεχούς εργασίας, ενώ η εκτόξευση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθίζηση που έχει υποστεί η οικοδομική δραστηριότητα στο Ρέθυμνο.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Τον Οκτώβριο η υπογραφή της σύμβασης για το μουσείο Ελεύθερνας

Επικυρώθηκε ο ανάδοχος εργολάβος από τη Σύγκλητο

Επικυρώθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη διάρκεια της πρώτης της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ηράκλειο, η επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου του αρχαιολογικού μουσείου της Ελεύθερνας. Μετά την προθεσμία των πέντε εργάσιμων ημερών, που είχαν σύμφωνα με το νόμο για να καταθέσουν ενστάσεις οι υπόλοιπες δώδεκα εργοληπτικές εταιρίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, κάτι που δεν έγινε, η επταμελής επιτροπή κατέληξε σε αυτήν που προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση και απέστειλε στο πανεπιστήμιο το σχετικό φάκελο.

Συνέχεια...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΟΛΙΚΟΙ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Επενδύουν στον αέρα και τον ήλιο της Κρήτης

• Η λίστα με τις άδειες που έχει δώσει η ΡΑΕ μέχρι το Μάιο για τους τέσσερις νομούς

Το εξαιρετικά πλούσιο αιολικό, ηλιακό και υδάτινο δυναμικό της Κρήτης, έχουν γίνει πόλος έλξης επενδυτών, μεγάλων αλλά και μικρότερων που στοχεύουν στην εκμετάλλευσή τους με τη δημιουργία αντίστοιχων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πει κάποιος ότι κάθε βουνοκορφή και στους τέσσερις νομούς του νησιού, εφ’ όσον το ενδιαφέρον των επενδυτών μετατραπεί σε έργο, θα «καταληφθεί» από ανεμογεννήτριες και κάθε ηλιοφανής περιοχή από φωτοβολταϊκά «πάνελ» αν ληφθεί υπόψιν ο αριθμός των αδειών που έχουν δοθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών.


Συνέχεια...

ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΕΗ, ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΠΛΟ
Απαράδεκτες εικόνες από την αφισορύπανση

Λύσεις αναζητά η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Προειδοποιεί για τσουχτερά πρόστιμα το 2012

Το τεράστιο πρόβλημα με την αφισορύπανση που έχει επανειλημμένως σχολιαστεί αρνητικά για την πόλη του Ρέθυμνου, επιχειρεί τώρα να λύσει η δημοτική αρχή. Η επικόλληση αφισών σε τζαμαρίες και προθήκες καταστημάτων σε τοίχους ακόμα και σπιτιών, σε κολώνες ΔΕΗ, δέντρα, στάσεις λεωφορείων που διαφημίζουν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες και πανηγύρια τόσο σε κεντρικά σημεία όπου εντοπίζεται εντονότερα, όσο και περιφερειακά συνθέτουν μια πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη μας.
Ακόμα και σήμερα συνεχίζεται η αντιαισθητική αυτή εικόνα με αφίσες που αφορούν φροντιστήρια, εγκαίνια καταστημάτων και ενοικιαστήρια.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Προφυλακίστηκε ο 22χρονος οπαδός για τη δολοφονία του Γ. Ρουσσάκη

«Τον είδα να μαχαιρώνει...» είπε στους αστυνομικούς για τον 24χρονο που κρατείται στη Νεάπολη και τον «δίνει» ως δράστη του εγκλήματος

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το ραντεβού θανάτου των οπαδών τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, έδωσε ο 22χρονος νεαρός που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 21χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Γιάννη Ρουσάκη. Ο 22χρονος, που αναζητείτο από τις αρχές από την πρώτη σχεδόν στιγμή, παρουσιάστηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αν και η ανακρίτρια δεν διέκρινε άμεση εμπλοκή του στη δολοφονία. Διατάχθηκε, ωστόσο, η προφυλάκισή του για συνέργεια.
Ο νεαρός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε εδώ και 10 μέρες ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, συμπλοκή, σύσταση συμμορίας και παράνομη οπλοχρησία, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και στη συνέχεια βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την άγρια συμπλοκή των οπαδών που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά και τις συνθήκες θανάτου του θύματος.


Συνέχεια...

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
Δεκαεννέα φορείς της Κρήτης στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης

Στη λίστα το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου

Δεκαεννέα φορείς της Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 390 εποπτευόμενων από το δημόσιο οργανισμών, από τους οποίους η κυβέρνηση ζητά να της παραδοθούν τα οικονομικά τους στοιχεία. Στον κατάλογο βρίσκεται και το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου (Γηροκομείο), στο οποίο φιλοξενούνται συνταξιούχοι, άπορα και μοναχικά άτομα.
Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, οι συγκεκριμένοι φορείς πρέπει να συλλέξουν τα στοιχεία πους τους ζητούνται, ενώ στη συνέχεια το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θα προβεί σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων με τις εξής ιδιότητες: α) πρόεδρος και μέλη διοικητικού συμβουλίου, διευθύνων σύμβουλος, διευθυντής και β) μισθωτές και εκμισθωτές ακινήτων που συμβάλλονται με τους εποπτευόμενους φορείς.


Συνέχεια...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Έργα 35 εκ. ευρώ για την οδική ασφάλεια της Κρήτης

• Στα 7 εκατ. ευρώ η συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου του νομού Ρεθύμνου
• Στη φάση της ολοκλήρωσης η μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας
 
Σημαντικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 35 εκ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης, με έμφαση στα τμήματα στα οποία παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση ατυχημάτων. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή μελετών στη Διαχειριστική Αρχή άνοιξε με χθεσινή απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για οδικά έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΕΝΕΙΜΑΝ ΧΘΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας

Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του Ρεθύμνου πραγματοποιεί η Τροχαία Ρεθύμνου, αστυνομικοί της οποίας χθες διένειμαν σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια φυλλάδια σε μαθητές και γονείς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την ανάγκη πιστής τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις μετακινήσεις από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητή της Τροχαίας οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εντατικοί και στα σχολικά λεωφορεία και στους δρόμους γύρω από τα σχολεία.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι γιατροί

Παγκρήτια σύσκεψη χθες στο Ρέθυμνο

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι γιατροί του νησιού, οι οποίοι εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στην πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της υγείας. Στη διάρκεια παγκρήτιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο με εκπροσώπους των τεσσάρων ενώσεων γιατρών Ε.Σ.Υ. του νησιού, εξέφρασαν τις έντονες αντιδράσεις τους, υποστηρίζοντας πως οι εξαγγελίες και τα νέα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου έχουν ως αποτέλεσμα να υποβιβάζεται η παροχή υπηρεσιών υγείας.
Το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που, όπως τόνισαν, επικρατεί στην πλειοψηφία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των κέντρων υγείας της Κρήτης και σημείωσαν πως θα διεκδικήσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς, με ένα κοινό μέτωπο αγώνα, δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Την πλήρωση των κενών θέσεων αναμένει το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου

Άγνωστο είναι το πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ρεθύμνου, καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι κενές θέσεις σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Ο θεσμός των ΕΕΕΕΚ δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό και σε κάθε σχολική χρονιά στελεχώνεται από αναπληρωτές και ωρομίσθιους, οι οποίοι τοποθετούνται στις θέσεις τους αρκετά καθυστερημένα.
Οι γονείς των παιδιών έχουν ενημερωθεί πως θα πρέπει να κάνουν υπομονή για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα, καθώς το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες παραμονής, εκπαίδευσης και φιλοξενίας στους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Συνέχεια...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Σε προτεραιότητα οι μελέτες του Νότιου Οδικού Άξονα

Εξασφαλισμένη πίστωση 700.000 ευρώ η εκπόνηση μελέτης για το δρόμο Ασώματος-Κεραμέ

Η οριστικοποίηση των μελετών τμημάτων του νότιου οδικού άξονα Κρήτης, αλλά και των υποστηρικτικών σε αυτόν έργων, αποτελεί προτεραιότητα για την αντιπεριφέρεια του Ρεθύμνου, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τις διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι φάκελοι των έργων τμηματικά προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να υλοποιηθούν.
Ο νότιος οδικός άξονας στην περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου εκτείνεται σε μήκος 28 χλμ. από τη Μπαλέ ως και τις Μάντρες (σύνορα με το Ηράκλειο), για το μεγαλύτερο μέρος του οποίου υπάρχουν προμελέτες.


Συνέχεια...

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ
Σε εργασιακή εφεδρεία από λάθος ο Σύλλογος «Αγάπη»

• Ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου τα έσοδα του τα αντλεί από δωρεές απ’ όπου πληρώνεται και το ελάχιστο αμειβόμενο προσωπικό του

Σε αστοχία του υπουργείου Οικονομικών οφείλεται η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες σε φιλανθρωπικά σωματεία, συλλόγους και ιδρύματα όλης της χώρας, που αν και διέπονται από το καθεστώς των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, τα έσοδα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές από τις οποίες πληρώνεται και το προσωπικό τους, παρουσιάστηκαν ως φορείς του δημοσίου σε εγκύκλιο που αφορά την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Εξοργισμένοι φέρονται ακόμα και υπουργοί που δέχτηκαν τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα, ανθρώπων που επιτελούν φιλανθρωπικό έργο, όταν διάβασαν στον τύπο τη λίστα με τους 151 δήθεν οργανισμούς του δημοσίου που καλούνται άμεσα να ενεργοποιήσουν και να εφαρμόσουν «την διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 37 του ν. 3986 περί εργασιακής εφεδρείας».

ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ
Τρόποι αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης

- Χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ «διεκδικούν» οχτώ βιολογικοί της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου
- Μελέτες για άλλους δύο σε Επισκοπή και Ν. Φωκά ετοιμάζει η ΔΕΥΑΡ

Η δημιουργία μικρών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στην περιφέρεια του μητροπολιτικού δήμου του νομού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η θαλάσσια ρύπανση και η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται καθημερινά ελλείψει βιολογικών καθαρισμών.
Ήδη από τους είκοσι πέντε συνολικά μικρούς βιολογικούς που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν σε Λάππα, Φωκά και Αρκάδι, οι μελέτες για τους οχτώ της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου είναι στην φάση ολοκλήρωσης και θα κατατεθούν στο τέλος του μήνα στην περιφέρεια προκειμένου να εξασφαλίσουν τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και να διεκδικήσουν στη συνέχεια χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.

ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΕΡΑΝΙΟΥ, ΑΔΕΛΕ, 7ο ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ
Τέλος της εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση για τις παρεμβάσεις στα σχολεία

Ακολουθεί η δεύτερη φάση εργασιών σε οκτώ σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ρεθύμνου
 
Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει ο ανάδοχος εργολάβος τις εργασίες αποκατάστασης στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ρεθύμνου, τα οποία εξαιτίας της φύσεως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχουν ενταχθεί στη φάση των άμεσων παρεμβάσεων.
Αν και ο στόχος της εκτέλεσης του έργου πριν την έναρξη της νέας χρονιάς που είχε θέσει η δημοτική αρχή δεν επετεύχθη καθώς οι μαθητές βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες από τις 12 του μήνα, μετά την έγκριση του κονδυλίου από την Περιφέρεια Κρήτης, ο εργολάβος αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση με την Τεχνική Υπηρεσία την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Διαβουλεύσεις για την κατασκευή παρακαμπτηρίου στο Ατσιπόπουλο


Η συναίνεση των ιδιοκτητών που διαθέτουν εκτάσεις στον παρακαμπτήριο δρόμο του Ατσιποπούλου, αποτελεί μοναδική λύση για να μπορέσει η οδός να διανοιχτεί και να είναι εφικτή η κάθοδος των οχημάτων από τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ν. Φωκά προς την πόλη και παράλληλα να μονοδρομηθεί και να αναπλαστεί ο κεντρικός δρόμος του οικισμού. Αυτό προβλέπει η αναγνωριστική μελέτη που είχε αναλάβει να κάνει στην περιοχή ο συγκοινωνιολόγος του δήμου Ρεθύμνου Τάσος Τίλης, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στον οικισμό.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τίλη, προκειμένου το μήκος του δρόμου να εξυπηρετεί τη διέλευση και των βαρέων οχημάτων, χρειάζεται να παραχωρηθούν τρεις ιδιοκτησίες αρχικά και στη συνέχεια περισσότερες για να δημιουργηθούν τα πεζοδρόμια. 



Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ
Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Ρέθυμνο

• Χωρίς προσωπικό είκοσι νηπιαγωγεία της ενδοχώρας
• Κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών
• Με dvd και φωτοτυπίες τα μαθήματα


Με προβλήματα ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά και στο νομό Ρεθύμνου, καθώς οι μαθητές ήρθαν από την πρώτη μέρα αντιμέτωποι με τις σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το κουδούνι δεν ήχησε σε είκοσι νηπιαγωγεία της ενδοχώρας λόγω έλλειψης νηπιαγωγών, ενώ τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, ανέρχονται συνολικά σε 15 και 25 αντίστοιχα. Παράλληλα, με φωτοτυπίες και dvd θα μελετά τα μαθήματά του το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών των δημοτικών, αφού στα σχολεία έχει φτάσει μόλις το 55% των βιβλίων που αφορά τις τάξεις του δημοτικού.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Το Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ αποφασίζει για το μεγάλο έργο στο Φράγμα Ποταμών


Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης ανάμεσα στον ΟΑΔΥΚ και στην ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» για την κατασκευή του υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Φράγμα Ποταμών, ένα έργο προϋπολογισμού 230 εκ. ευρώ το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερης αναπτυξιακής και οικονομικής σημασίας για το Ρέθυμνο και την Κρήτη γενικότερα.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως ζητήματα τεχνικά, νομικά και οικονομικά, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία το περασμένο Σάββατο το πρωί όσον αφορά το περιεχόμενο της σύμβασης. 
 

ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ Η ΜΕΛΕΤΗ
Οδικό έργο Γεροπόταμος-Εξάντης

• Το β’ εξάμηνο του 2012 εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί
• Πιέσεις στον εργολάβο για την επίσπευση των εργασιών στον κόμβο Αμαρίου
 
Το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα είναι εφικτή η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του τμήματος Γεροπόταμος-Πάνορμο-Εξάντης σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ. Ο κ. Αγαπάκης βρέθηκε χθες στο Ρέθυμνο, όπου είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Κώστα Λαμπρινό, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των μελετών των έργων του ΒΟΑΚ αλλά και των υπό εξέλιξη έργων. Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου είναι σχεδόν ώριμη σύμφωνα με την υπηρεσία της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, ο προϊστάμενος της οποίας ζήτησε την συνδρομή της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να εξασφαλιστούν το δυνατό συντομότερο οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και το έργο να μπορεί να δημοπρατηθεί σε οκτώ περίπου μήνες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Ανάγκη δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στο Ρέθυμνο

Αναζητείται χώρος για να φιλοξενηθεί

Αυτοψία σε χώρους της εκκλησίας που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης θα πραγματοποιήσουν σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και ο μητροπολίτης, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους για την αξιοποίησή τους, προκειμένου να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο.
Η κ. Λιονή σε συνεργασία με την θεματική αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέτζου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός που θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για δεκάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η ίδια χθες είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, τη συνεργασία του οποίου ζήτησε για την αποτελεσματική λειτουργία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, καθώς η εκκλησία έχει ανάλογη εμπειρία από τη διανομή του συσσιτίου.


Συνέχεια...